Vuoden Kavionjälki -tunnustus Antero Tupamäelle
Matti Mahlamäki, Minna Peltonen, Antero Tupamäki ja Heikki Kankainen.Kuva: Miia Lahtinen

Vuoden Kavionjälki -tunnustus Antero Tupamäelle

Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto palkitsivat Hevoset-messuilla 11. kertaa jaetulla tunnustuspalkinnolla hevoseläinlääkäri Antero Tupamäen.

Antero Tupamäki on tehnyt pitkän uran ensin Puolustusvoimien eläinklinikan päällikkönä ja vuodesta 1984 lähtien menestyksekkään Laukaan Eläinsairaalan perustajana ja johtavana lääkärinä.

Palkitsijat totesivat , että Tupamäen elämänmittaiseen työhön hevosten parissa on mahtunut lukuisia valtakunnallisia luottamustehtäviä erilaisissa hankkeissa ja järjestöissä, kuten Eläinlääkäriliitossa, Suomen Hippoksessa ja Keski-Suomen Ravirata oy:ssä.

Perusteluissa mainittiin, että hän on toiminnallaan auttanut tuhansia ja tuhansia hevosia ja sitä myötä omistajia ja valmentajia voimaan paremmin.

Tupamäki kiitti palkinnosta ja kertoi viihtyvänsä messuilla, joissa näkyi mukavasti myös nuorempaa väkeä. Hän kertoi, että vaikka työpuolella on jo hiljentynyt, hevoset pysyvät aina hänen sydämessään.

"Ne ovat siellä aina olleet ja tulevat olemaan siellä aina", Tupamäki sanoi.

Hevosurheilulle Tupamäki mietti, että onko hänenlaisiaan iäkkäitä syytä enää muistella, kun enää mitään superhommia ei pysty tekemään hevosalan eduksi.

"Mutta eihän tällainen palkitseminen koskaan pahalta tunnu", hän sanoi.

Tupamäki on lähtökohtaisesti ravi-ihminen, mutta ratsuhevosten määrä hoidettavissa on noussut tasaisesti. Siinä kun 80-90-luvuilla 75 prosenttia hoidettavista oli ravureita, 2000-luvun puolella alettiin olla lähellä 50-50-tilannetta.

"Hevonen on sama molemmissa lajeissa", Tupamäki korostaa.

Käytännön raviurheilussakin tapahtuu. Loukkaantunut menestysori Atupem juoksi juuri koelähtönsä onnistuneesti.

"Nyt odotetaan kesäkeliä, ja jos kaikki sujuu hyvin, niin toukokuussa starttiin. Se jatkaa myös astumishommaa. Ei se vaikuta siihen mitenkään, se on hyväluonteinen.", Tupamäki kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi