Hannu Hietaselle 2000 täyteen

Hannu Hietaselle 2000 täyteen

Grand Ale vei Hannu Hietasen merkkipaalulle Ylivieskan illan kahdeksannessa lähdössä.

Hannu Hietanen lähti Ylivieskan raveihin 1998 ajetun voiton kanssa, mutta laihialaisen ajotaidot ja Tiina Koskisen hevosten hirmuvire toi puuttuvat kaksi ykköstä.

Kuudennessa lähdössä Koskisen valmentama Twinquit lähti 2600 metrin tasoituksessa 20 metrin takamatkalta. Valjakko kiersi alun toista rataa ilman vetoapua ja siirtyi reilun kilometrin jälkeen johtoon. Lopussa Stall AgriKulturin omistama ja Juhani Toivolan kasvattamalla hevosella ei ollut hädän päivää.

Yhtä väkevä oli Koskisen valmentaman Grand Alen esitys. Mailin ryhmässä ruuna aloitti jonossa neljäntenä ja kun matkaa maaliin oli kilometri, se siirtyi vetämään toista rataa. Siitä Grand Ale harppoi aivan omille teilleen komealla 12,6a-ajalla. Komean punarautiaan ruunan on kasvattanut Kuusaan Virma Oy ja sen omistaa Särkkäin Pihviravintola Oy.

Hannu Hietanen on 23. suomalainen ohjastaja, joka saavutti 2000 voiton rajapyykin. Hän ajoi ensimmäisen starttinsa vuonna 1990, seuraavan vuoden 33 startista tuli ensimmäinen voitto. Vuonna 2007 hän ajoi ensimmäistä kertaa sata voittoa vuodessa ja vuonna 2011 hän liittyi tuhannen voiton klubiin. Toistaiseksi 2014 on ollut hänen menestyksekkäin vuotensa, silloin ykkösiä tuli 141 kappaletta.

Hannun isä Markku Hietanen kuuluu myös tuohon 2000 voittoa ajaneiden joukkoon, hänellä on ykkösiä 2251, eikä kaukana tuplatonnista ole Hannun isoveli Heikkikään, hänellä ykkösiä on 1726. Melkoinen klaani!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi