Ikäluokkasankari palasi voittajana
Herra Heinämiehen kiri ratkaisi.Jari Piirala / arkisto

Ikäluokkasankari palasi voittajana

Vuoden 2018 derbyvoittaja Herra Heinämies aloitti pitkältä tauolta näyttävällä kirivoitolla.

Nelivuotiaana kriteriumin kakkoseksi ja vuotta myöhemmin derbyvoittoon yltäneen Herra Heinämiehen vaikeudet alkoivat puolitoista vuotta sitten. Tauon aikana Herra Heinämies on ollut sekä Antti Ojanperän että osaomistaja ja -kasvattaja Petri Säterin hoivissa.

”Oli hieno paluu. Pitkään on täytynyt taistella asioiden kanssa”, Petri Säteri iloitsi ja kiitti erityisesti Laukaan hevosklinikan eläinlääkäri Tiina Eskosen osaamista ja työtä oriin ongelmien selättämisessä.

”Tiina tutki hevosta, ja siltä löytyi ohra- ja vilja-allergioita. Ruokinnan ja rehujen kanssa on jouduttu tekemään aika pitkä työ”, Säteri muistutti.

Seinäjoella Santtu Raitala tarjosi 40 metrin takamatkalta onnistuneen startin saaneen oriille selkäjuoksua kolmannessa ulkona mahdollisimman pitkään. Päätöspuolikkaan Herra Heinämies tuli 22,7-kyytiä ja spurttasi maalisuoran hienosti. Keulassa juossut Tuulian Sälli laukkasi voittokamppailusta.

”Kotona kun hevosta on ajettu, niin tiedossa on ollut, että kyllä se pääsee, eikä siitä ole kiinni. Arvoitus oli, että kuinka ori sitten jaksaa tulla täyden matkan. Päivä kerrallaan täytyy mennä. Suunnitellaan porukassa Antin ja Santun kanssa tulevaa”, omistaja lisäsi.

Ilta tarjosi onnistumisen riemukkaita hetkiä myös teuvalaiselle Antti Mäntymäelle, jonka omakasvatit River Mirch ja Excalibur It ravasivat vakuuttavat ykköset. Uran avausvoiton juossut 5-vuotias River Mirch erkani lähdössään omille teilleen. Excalibur It hallitsi Seinäjoen kovinta ryhmää ja vastasi kympin lopetuksessa ykköseksi tiukan haasteen tarjonneelle Wasa Warriorille.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1 4 Julienne Cane, 39%, 1,95

T5-2 11 Herra Heinämies, 6%, 23,12

T5-3 9 Endless Story, 74%, 29,34

T5-4 6 My Match, 30%, 38,58

T5-5 7 Excalibur It A, 20%, 77,89

Vaihto 78 461,42

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi