Olli-Pekka Holopainen ajoi Boss Birdlanin takaisin voittojen tielle.
Olli-Pekka Holopainen ajoi Boss Birdlanin takaisin voittojen tielle.Kuva: Jarno Unkuri

Boss Birdland päätti pitkän kuivan kauden – ”Ei ollut minkäänlaisia odotuksia”

Elina Oksasen valmennettava yllätti Toto5-pelin avauskohteessa. Olli-Pekka Holopainen puolestaan ohjasti kaksi voittoa Martti Keskisen ajajamestaruudessa.

Teivon tiistairaveissa ratkottiin T5-rivin lisäksi Martti Keskisen ajajamestaruus. Ensimmäisen osalähdön BWT Edenillä nimiinsä vienyt Olli-Pekka Holopainen hyppäsi toisessa osakilpailussa lähes puolitoista vuotta voitoitta olleen Boss Birdlandin rattaille.

Kaksikko oli arvottu eturivin uloimmalle kaistalle, joten kuski näki parhaaksi pakitella alussa suosiolla porukan hännille. Keulapaikalle eteni ensimmäisessä kaarteessa Lake’s Bella, joka veti avauspuolikkaan aikaan 15,5.

Holopainen käänsi Boss Birlandin takajoukoista kiriin 850 metriä ennen maalia. Emma Väreen ohjastama Will Daisy Beat tarjosi vetoapua, kun kolmannen radan letka kuroi kärjen etumatkaa umpeen.

Kun kisaa oli reilut 500 metriä jäljellä, käänteli Holopainen ajokkinsa jo neljännelle radalle. Se lennähti hetkessä kärkikaksikon kupeelle. Maalisuoralla 7-vuotias ruuna karkasi hallittuun voittoon. Täysosuma irtosi ajalla 16,5ake.

”Pari poisjääntiä auttoi vähän, mutta hevonen lähtee vähän saappaat jalassa, niin jäätiin vähän katselemaan muiden selkiä”, Holopainen kertasi kiihdytystä radan voittajahaastattelussa.

”Koko ajan hevonen rupesi saamaan paremmin konetta käyntiin, mitä pidemmälle juostiin. Boss Birdland on vahva, niin ajattelin, että lähdetään hyvissä ajoin kiertämään. Viimeisessä kurvissa hevonen meni vielä hyvällä painella. Muilla oli jo vähän pyynti päällä, joten tuntui, että ollaan ainakin lähellä. Boss Birdland oli tosi kiva tuttavuus, kiva hevonen ajaa ja vahva.”

Valmentaja Elina Oksanen myös omistaa Boss Birdlandin yhdessä isänsä ja siskonsa kanssa. Taustajoukoille voitto tuli täytenä yllätyksenä.

”Kyllähän suoritus näytti aivan mahtavalta omin silmin”, valmentaja ihasteli. ”Ei ollut minkäänlaisia odotuksia tämän hevosen suhteen.”

Boss Birdlandin edellinen ykkössija oli viime vuoden maaliskuulta. Tuolloin ruuna ravasi neljän voiton suoran, mutta sen jälkeen voitot ovat kiertäneet.

”Kun itse tietäisi, onko siinä ollut jotain ongelmaa. Sitä on joskus käytetty klinikalla, mutta mitään varsinaista vikaa ei ole löytynyt.”

Oksanen kuvailee Boss Birdlandin olevan hirveän kiltti hevonen.

”Ehkä vähän herkkähipiäinen, voisi sanoa jopa drama queen. Käytökseltään se on kuitenkin tosi hyvä. Iskäkin opetteli ajamaan tällä viime vuonna. Hän sitä nykyään pääasiassa treenaa.”

Holopainen oli vähällä kruunata iltansa hattutempulla, mutta Martti Keskisen ajajamestaruuden finaalissa Patri Filatoffin ohjastama Capercaillie Cock syöksyi viime metreillä voittajaksi.

Lämminveristen Kriterium -kokeessa voittoon kiri Janita Antti-Roikon valmentama ja ohjastama Zolorino, joka otti samalla uransa avausvoiton. Ori paranteli komean kirin päätteeksi ennätyksensä lukemiin 16,4ke.

T5-kohteissa tuplavoittajaksi ohjasti Hannu Hietanen. Ensimmäinen nappionnistuminen tuli Tuulevi Kankaan valmentaman Tuutingin rattailla. Tamman kauden ensimmäinen voitto tuli keulajuoksun päätteeksi niukalla erolla rinnalla puristaneeseen Kesä-Kohuun. Seuraavan kerran Hietanen juhli illan pääpelin päätöskohteessa, kun Tuomo Pesosen treenaama Pitska oli kierroksen pelatuimpana hevosena luottamuksen arvoinen.

Illan suurimmasta yllätyksestä vastasi Seija Rantalan valmentama Erna’s King, joka kurkotti viime metreillä voittoon ainoastaan 1,84 prosenttia pelattuna.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi