EL Houdinin upea alkuvuosi jatkui Pilvenmäki Specialissa – ”Ruvennut töitä tekemään”
Iikka Nurmosen ja EL Houdinin yhteistyö on ollut täydellistä: kaksi starttia ja kaksi voittoa.Kuva: Roosa Lindholm

EL Houdinin upea alkuvuosi jatkui Pilvenmäki Specialissa – ”Ruvennut töitä tekemään”

Alkukaudesta viisi peräkkäistä Vermon voittoa ravannut Elina Laakkosen EL Houdini vietti tolppaputken jälkeen kaksi starttia mitalisijojen ulkopuolella, mutta sen jälkeen jälki on ollut taas vakuuttavaa. Ensin tuli voitto Pilvenmäki Specialin karsinnasta ja tänään finaalista 12 000 euron ykköspalkinnolla.

Forssan lauantairavien viimeisenä lähtönä ajettu Pilvenmäki Specialin finaali viivästyi muutamalla minuutilla traktorin oltua radalla väärässä paikassa. Lopulta matkaan päästiin ja tiukassa kiihdytyksessä keulapaikan puolusti sisäradalta startannut Fiorini ja Olli Koivunen. Laukalle sortui yksi seitsemästä karsintavoittajasta EL Indeed ja toinen Sweet Poison hyppäsi tiukassa paikan haun tilanteessa ensimmäiseen kurviin. Ensimmäisen takasuoran lopulla kärkipaikka oli Fiorinilta ja Koivuselta tarjolla alun kolmantena seuranneelle tasaisen lähdön niukalle pelisuosikille EL Houdinille ja Iikka Nurmoselle.

”Ei päästy sisäpuolen hevosista alussa ohi ja sitten oli katseltava mistä ajetaan. Annoin tilanteen rauhoittua ja kävimme sitten kysymässä, että jos keulaan pääsisi, ja pääsihän sinne”, ohjastaja selvitti radan voittajahaastattelussa alkumatkan tapahtumia.

EL Houdinin haettua johtopaikan toiselle radalle ilman selkää jäi Tapio Perttusen ohjastama Pegasos Evo, joka sai kierros ennen maalia vetoavun Santtu Raitalan ajamasta Unciasta. Kolmannessa ulkona matkusti Piece Of Hero/Juha Utala ja neljännessä Cover Prince/Antti Teivainen ensimmäisen kierroksen väliajan ollessa 16,5. Kirien alkaessa Pegasos Evolla ei ollut resursseja kolmannen kiertoon, mutta Piece Of Hero ja Cover Prince vyöryivät sieltä hyvin. Uncia ja Fiorini eivät pysyneet maalisuoralla kärkihevosen EL Houdinin kyydissä, vaan tiukimman uhkan muodosti Piece Of Hero. Kolmanneksi kiri Cover Prince.

”Juhan hevonen on näyttänyt, että tekee hienoja kirejä ja teki tänäänkin. Se hyökkäsi hyvin ja siinä oli hyvä kamppailu, mutta onneksi meidän hevonen kesti”, Nurmonen arvioi maalisuoran tapahtumia.

Vuoden 42. voittonsa ohjastanut Nurmonen on kilpaillut EL Houdinin kanssa kaksi kertaa – karsinnan ja finaalin – ja voittanut molemmilla kerroilla, joten hänen on ajokistaan helppo tykätä.

”Jaksaa mennä ja pääsee tarpeeksi kovaa. Peruslaiska hevonen, joka osaa virkistyä oikeaan aikaan tai välillä väärässäkin paikassa”, Nurmonen viittasi lähdön viivästyksestä johtuneeseen hevosen lämpenemiseen.

Hyvin helppo hevonen

Pilvenmäki Specialiin oli osallistumisoikeus lämminverihevosilla, joiden voittosumma oli helmikuun alkaessa enintään 8000 euroa. Kaksitoista finalistia seulottiin seitsemästä karsinnasta. Voittaja EL Houdinin on kasvattanut ja sen omistaa Emp-Invest Oy, johon ruunan valmentaja Elina Laakkonen mukaan lukien kuuluu neljä henkilöä. Isomman kilpailun voitto lämmitti treenaria.

”Hyvältähän se tuntuu. Houdinin kannalta juoksu meni hyvin, kun ei jäänyt nyt kuolemanpaikalle, missä se on edellisiä starttejaan juossut”, Laakkonen sanoi.

Hän sai finaaliin kaksi valmennettavaansa, joista myös pelihevosiin lukeutunut EL Indeed sortui siis alussa laukalle ja sai hpl-tuomion.

”Se oli auton takana Hannun (Torvinen) mukaan ruvennut painamaan vain liikaa” Laakkonen kuittasi epäonnistumisen.

Viisivuotias EL Houdini tekee lennokasta sarjojen nousua. Mojovan 12 000 euron ykköspalkinnon myötä kansiansiot ovat jo 31 200 ja koko uran 37 025 euroa. Se on tänä vuonna juossut kilpaa 10 kertaa ja voittanut niistä peräti seitsemän ja ollut kerran kolmas. Kyseessä on Laakkoselle kaikin puolin mieluinen yksilö.

”Houdini on ollut hyvin helppo hevonen aina. Vähän on tuollainen laiskanpulskea, mutta siitähän tuo on nyt ruvennut töitä tekemään. Mielenkiintoista nähdä, mihin sillä on rahkeita, kun se on kehittynyt koko ajan eikä ole varmaan näyttänyt vielä parastaan.”

Muista Forssan Toto75-kierroksen tapahtumista pääset lukemaan tästä

Iikka Nurmosen ajama EL Houdini vastaili rehdisti ja piti hyvin kirineen Piece Of Heron ja Juha Utalan takanaan. Kuva: Roosa Lindholm.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi