Seppo Markkulan ajama Grainfield Emma voitti ensimmäistä kertaa pääradallamme.
Seppo Markkulan ajama Grainfield Emma voitti ensimmäistä kertaa pääradallamme.Kuva: Pekka Salonen

Grainfield Emma löi pojille luun kurkkuun heti kiihdytyksessä – ”Näemmä se pääsee lähtemäänkin”

Seppo Markkulan aktiivinen taktiikka Grainfield Emman rattailla toi halutun lopputuloksen Vermon keskiviikkoajoissa. Tamma löi suosikeiksi pelatut oriit ja ruunat kärkipaikalta.

Grainfield Emma oli arvottu lyhyen matkan kisaan seiskaradalle, mutta kaksi sisäpuolen poisjääntiä helpottivat Minna Rampan valmennettavan tehtävää jo huomattavasti.

Seppo Markkula oli keskustellut treenarin kanssa taktiikasta etukäteen, ja hän latasi kovat piippuun. Grainfield Emma lähti tosi rivakasti matkaan ja ryöväsi kärkipaikan suursuosikki Blue Max Innin turvan edestä, ja tämä laukkasi pian.

”Minnan kanssa etukäteen suunniteltiin, että panostetaan alkuun tänään. Vedin korvat auki heti, kun lähdettiin, ja tuli vauhtia hyvin”, Seppo Markkula kertoi kiihdytysvaiheesta voittajahaastattelussa.

Tiia Tuhkanen-Kailan kasvattama Graindfield Emma sai rauhoittaa matkavauhtia 10,2-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen merkittävästi. Kirivaiheessa Tuomas Korvenojan suojatti Mahatma Gee väijyi 2. sisällä kirikykyisen oloisena, mutta kun se ei saanut koskaan kiriluukkua, hallitsi suuryllättäjä Grainfield Emma parhaaksi ennätyksellään 13,5aly.

”Grainfield Emma jaksaa pitää hyvin kovaa vauhtia, eikä ollut mitään hätää. Se on pärjännyt aina, eikä huonoa juoksua oikein tee”, Seppo Markkula huomautti. Markkulan näkemykselle saa tukea, kun katsoo Grainfield Emman ravikilpailuhistoriaa: 27 starttia ovat tuoneet 6 voittoa, 10 kakkossijaa ja neljä pronssitilaa.

Grainfield Emman ykköstila oli kilpaura ensimmäinen Vermossa. Rahalliselta arvoltaankin 2500 euron ykkönen oli 6-vuotiaan uran merkittävin.

”Ei ole ennen nähtykään, että se noin hyvin aloittaa. On pidetty, että varovasti se juoksunsa aloittaa, mutta tulee loppua ihan mukavasti. Näemmä se pääsee lähtemäänkin. Hevonen on kehittynyt kovasti, ja ollaan kovasti tyytyväisiä siihen, että miten se on nyt mennyt”, tamman yhdessä puolisonsa Tiina Rampan kanssa omistava Juha Rampa puhui.

Grainfield Emmalle tuli viime kaudella loukkaantuminen, mutta se on tullut entistä ehompana takaisin.

”Tammalta meni hankoside, ja katseltiin jo, että millä se mahdetaan astuttaa. Ajateltiin, että sen kilpaura on loppu eläinlääkärin lausunnon perusteella. Minna vielä sanoi, että kokeillaanko vielä, että se on ihan fifty-fifty se mahdollisuus. Se oli yli puoli vuotta Minnalla kuntoutuksella, ja se on sellainen onnistumisen tulos siitä kuntoutuksesta, että hevonen juoksee näin hyvin.”

Pelipankki epäonnistui

Vielä Grainfield Emmaakin suurempaan jymypaukkuun ylsi Ari Moilasen ohjastama Redonline. Tuplaa voittosumma –lähdössä kilpaillut nelivuotias voitti ennätyksellään 15,5/2120 metriä. Kisan megasuosikki Jezzet Savoy höyrysi lähdössä avauspuolikkaan kympin vauhtia, ja taipuminen tuli luonnollisesti.

Tammatähdessä Tiina Poikolaisen treenaama Her Royal Highness oli erittäin vakuuttava voittaja toiselta ilman selkää.

Vonkarin hurja voittokulku jatkui aikaisempaa pidemmästä kilpailumatkasta huolimatta. Santtu Raitalan ajokki oli pitkällä matkalla pitkään vailla kiriväylää, mutta tuli loppua selvästi kovinta kyytiä ja otti kauden seitsemännen voittonsa yhtä moneen yritykseen.

Antti Ala-Rantalan suojatti Enzo Victory hallitsi keulasta helposti. Juuso Holttisen tallin Piteraq otti kirivoiton vakuuttavasti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi