Ice Wine kirkasti Juha Utalan käskyttämänä viime Vermon reissunsa hopeatilan.
Ice Wine kirkasti Juha Utalan käskyttämänä viime Vermon reissunsa hopeatilan.Kuva: Pekka Salonen

Ice Wine palasi voittokantaan Vermossa – ”Tämä on monipuolinen hevonen”

Leo Mönttisen valmentama ja omistama Ice Wine vei Vermon ravi-illan päälähdön nimiinsä pitäessään Tammatähdessä kilpasisarensa kurissa keulajuoksun päätteeksi.

Juha Utalan ohjastama Ice Wine lähti poisjäännin myötä matkaan sisäradalta. Se piti kanuuna-avaajana kärkipaikan vaivatta itsellään, eikä joutunut matkan aikana rehkimään liikoja.

Kahdeksanvuotias tamma teki kympin vauhtisessa lopetuksessa tarvittavan. Takaa rajusti kirinyt Willow Pride ja kumppanit pysyivät takana.

”Sai ajella omia aikojaan, mutta ihan kävelyksi en kehdannut heittää vauhtia. Paremmin meni kuin viimeksi, kun ei niin kovaa tarvinnut mennä”, Juha Utalan ja Ice Winen edellinen kisa Vermossa päättyi syyskuussa 07-vauhtisen avauksen jälleen hopeatilaan.

Ice Wine on voittanut urallaan jo 16 kertaa, mutta sen edellisestä ykkössijasta oli vierähtänyt tovi aikaa. Tammalähtöjen kestomenestyjän edellinen täysosuma oli maaliskuulta.

”Ice Wine on ollut mielestäni pitkään hyvässä kunnossa, mutta sen juoksut ovat epäonnistuneet. Lappeenrannassakin se meni 13,1-tuloksen täydessä voltissakin, ja täällä oli hullussa seiskan avauksessa mukana. Tämä on aina välillä tällaista, etteivät juoksut luonaa ja voitot kiertävät”, Leo Mönttinen muistutti.

Kylmin vuodenaikamme on ollut tavallisesti Ice Winen etsikkoaikaa.

”Tähän asti talvi on ollut, ja uskon että tulevakin on, Ice Winelle parasta aikaa. Tälle kun ei ole hokkiloista mitään haittaa. Ice Winella on pidetty joskus kesälläkin hokkeja”, Leo Mönttinen paljasti.

Ice Wine on nakutellut tällä kaudella ennätyksiään uuteen uskoon. Tamma on kehittynyt muuallakin edukseen kuin kisatouhuissa.

”Ice Wine on nykyään kotioloissa hyvä. Se on sellainen oma persoona ollut, mutta on muuttunut paljon siitä vuosien varrella. Tamma on tällä hetkellä helppo treenata ja  kiva tallitavoiltaan, että mitään ongelmia ei enää ole.”

Peter Martinssonin kasvattaman Ice Winen kohdalla heikkouksia saa kaivelemalla kaivella.

”Ice Winella on hyvä vauhti – ja voi sanoa, että aika hyvä jaksokin. Tämä on monipuolinen hevonen. Tämä on hyvä volttihevonen, auton takaa lähtemään ja sille käy kaikki matkat. Kuten Forssassakin nähtiin, se meni 2600 metriäkin.”

Leo Mönttisen menestykselle tarjotaan jatkoa jo torstaina Lahden Jokimaalla, kun Lady Nightingalen vuoro kisata.”

”Lady Nightingalen viime torstain esitys oli sellainen tasapaksu, ei ollut sellaista speediä siinä. Ainakin viimeistelyssä tamma oli tänään hyvä, että uskon se olevan hyväkin. Nyt ajetaan kengät jalassa, kun ei siitä kengättömyydestä oleellista apua tälle ole. Totta kai kasirata on, enkä tunne vastusta, mutta jos juoksu luonaa, kyllä sen totossa pitäisi olla”, Leo Mönttinen arvelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi