Mascate Match viimeisteli derbyyn helpolla voitolla
Mascate Match on voittanut tällä kaudella seitsemän kilpailua ja sijoittunut kerran toiseksi.Arkistokuva: Anu Leppänen

Mascate Match viimeisteli derbyyn helpolla voitolla

Raviliigat juhlivat Turussa perjantaina järjestetyissä Kasvattajakruunun alkuerissä, kun HIFK:n Mascate Match jatkoi voittokulkuaan tammojen lähdössä ja Tapparan Marschall Match oli paras pojista.

Kakkosradalta suoraan johtoon avannut Mascate Match sai mennä sitä tahtia, mitä jenkkikärryissä istunut Pekka Korpi halusi. Täyden matkan tulos 13,3a syntyi vaivattoman oloisesti, vaikkei ikäluokan Suomen ennätys jäänyt kuin muutaman kymmenyksen päähän.

"Kyllä se meni helpon tuntuisesti. En tiedä, kuinka paljon jäi varaa, mutta tuntui, että se olisi jatkanut tuota vauhtia", Pekka Korpi arvioi.

Mascate Match on kauden avauskilpailussa tulleen kakkossijan jälkeen ravannut seitsemän voittoa. Koko uralla sillä on nyt 26 starttia ja niistä 22 voittoa. Voittosummassa lähestyy hyvää vauhtia puoli miljoonaa euroa.

Derby on vuorossa seuraavaksi. Karsintoihin on aikaa vajaat kolme viikkoa.

"Toivon mukaan olisi hyvä päivä, ja silloin tulee varmasti olemaan kova vastus. Matka kuitenkin pitenee puolella kilometrillä, niin kyllä se kanssa vaikuttaa jonkin verran, mutta hevonen tuntuu ihan hyvältä."

She Rains kiri toisesta ulkoa toiseksi, ja puolimatkassa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Galway Girl oli kolmas.

Toinen puolikas oli kovin oriiden ja ruunien lähdössä, kun Antti Teivainen iski Marschall Matchilla toisesta ulkoa ja Exit Fastback pyrki kärjessä vastaamaan.

Koko avaustuhat taittui aikaan 11,5, mutta Tuija Irrin valmentama Marschall Match voitti silti varmasti. Sen ennätys koheni kymmenyksellä aikaan 13,1a.

"Vauhti meni tosi hiljaiseksi takasuoralla, niin ajattelin ajaa eteenpäin, kun on kyseessä kuitenkin vahva hevonen. Ensin luulin, että keulaan pääsee helposti, mutta sitten jouduin pikkaisen käskemään tätä, niin vähän jäi kaasu päälle", Antti Teivainen selvitti.

"Vähän se huolestutti siinä, mutta hevonen meni kyllä koko ajan hyvän tuntuisesti ja tuolla viimeisessä kurvissa tuntui, että hevonen on vaan tosi hyvin ohjilla eikä ollut hädän päivää. Pito päällä tultiin maaliin asti, ja olisi kyllä ollut jonkin verran varastossakin. Kyllä tämä on yksi niitä hevosia, joka voi derbyn finaalissakin onnistua."

Voittajia yhdistää Punkarin Hevostalli Ky, joka on kasvattanut Mascate Matchin yhdessä Maini ja Saku Mikkolan kanssa sekä Marschall Matchin Katri Rantalan kanssa.

Exit Fastback kesti Marschall Matchista hieman jääneenä toiseksi ennen taustalta lopun vahvasti kirinyttä Battle Jackia. Useampi kilpailija pilasi päätöskierroksella laukkaan.

Turun perjantai-illan muista tapahtumista lisää Toto5-seurantajutussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi