Niemisen talliin kaksoisvoitto kriteriumissa – Mascate Match taipui
Raskolnikov Frido toi Santtu Raitalalle kauden 200. ohjastetun voiton.Kuva: Roosa Lindholm

Niemisen talliin kaksoisvoitto kriteriumissa – Mascate Match taipui

Neljän osallistujan voimin Teivon kriterium-finaaliin iskenyt Markku Niemisen joukkue vei parhaat palat, kun Raskolnikov Frido voitti 3-vuotiaiden lähdön ennen Stonecapes Sparrow'ta.

Ari Moilasen tällä kertaa ohjastama suursuosikki Mascate Match piti sisäradalta keulapaikan vaivatta. Tuomas Korvenoja yritti Samvaisin kanssa kiertää johtavan rinnalle, mutta Jukka Torvinen ei halunnut selkää eteensä Sahara Peyoten rattailla. 2600 metrin kisassa avauslenkki pisteltiin reippaasti 14,0-lukemiin.

Reilu kierros matkaa jäljellä Santtu Raitala kierrätti Raskolnikov Fridon johtavan rinnalle, josta hankki keulahevosesta otteen hyvissä ajoin. Kovimman haasteen lopussa tarjosi Hannu Torvisen ajokki Stonecapes Sparrow, mutta Raskolnikov Frido vastaili varmasti 112 500 euron arvoiseen voittoon.

”Karsinnassa oli vielä pumpulit korvissa. Tänään oli vetopallot, muttei koskaan tarvinnut käyttää. Sen verran hyvin rullasi lopussa, ja nuorella hevosella aina omat riskinsä. Markun toisen hevosen kanssa irrottiin voittotaistoon, joten ei johtaja ehkä olisi hirveästi kiitellyt, jos siinä olisi laukan ajanut”; Santtu Raitala perusteli.

Voitto oli Santtu Raitalalle kauden 200. Pihtiputaalainen rikkoi rajapyykin ensimmäistä kertaa urallaan, eikä rajaa olisi juurikaan makeammassa paikassa voinut saavuttaa.

”Tuntuu uskomattoman hienolta! Tuossa Markun kanssa, kun onniteltiin toisiamme, tuntui mahtavalle”, Santtu Raitala myönsi. ”Markku on auttanut paljon, että olen saanut etelässäkin enemmän ajettavia.”

Markku Nieminen kertoi, että rohkea taktiikka Raskolnikov Fridon kanssa oli lyöty lukkoon jo ennen lähtöä.

”Joskus koitettiin kovaa avata, mutta ei tullut maaliin asti. Nyt kun koko matka ajettu tasaisesti, on purrut vastustajiin tosi hyvin. Nyt kun hevosella on luonnetta tullut, voi se noustakin siitä. Raskolnikov Frido on hirmuisen iso ja pikkuisen harva. Sitä ei voi päivässä kuntoon treenata. Kesällä se sai reilusti liikettä, ja ollut sen jälkeen ihan eri hevonen, kun kantaa itsensä”, Markku Nieminen jutteli

Trading-Steiner Oy on voittajan omistaja ja kasvattaja. Voittoaika oli 14,8a.

Jorma Kontion kuskaama BWT Echo ylsi pronssille. Mascate Match oli kuudes.

Suomenhevosten kriteriumista voit lukea tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi