Vanha herra Ambrogio yllätysmestariksi -"Monté on piristänyt kovasti"
Nelly-Janiika Korpikoski sai tuulettaa Ambrogion yllätysvoittoa lämminveristen montén PM:ssä.Kuva: Anu Leppänen

Vanha herra Ambrogio yllätysmestariksi -"Monté on piristänyt kovasti"

Kainuulaistaustaisien Maarit Ollikaisen ja Nelly-Janiika Korpikosken yhteistyö tuotti PM-montéssa yllätysvoiton.

Suosikkikaksikon Nitro Diablo-Cameron Evo keskinäinen kilvoittelu siloitti tietä yllätysvoitolle, sillä 11,5-vauhtinen avauskierros oli auttamatta liikaa myös vuosi sitten PM-montén voittaneelle Nitro Diablolle. Se oli johtopaikalta kunniakas kakkonen.

Kärkiparin kannoilla juosseelta Ambrogiolta löytyi parhaat kirivoimat maalisuoralla. 9-vuotias kirmasi lopussa ylivoimavoittoon.

”Kyllä tällainen herkistää”, valmentaja Maarit Ollikainen tunnelmoi voittajahaastattelussa.

”Ambrogio on aina suorittanut kunnossa ollessaan niin hyvin kuin se pystyy. Se on ollut meillä tosi pitkään, nyt viidettä vuotta. Ruuna alkaa jo olla uransa loppupuolella, mutta monté on piristänyt kovasti, kun kovia lähtöjä se on juossut. Isolle hevoselle tämä sopii, ja se ravaakin paremmin.”

Nykyisin Hämeenkoskella asuva Nelly-Janiika Korpikoski on saanut raviaakkosensa samoissa maisemissa, missä Ollikainen on pitänyt pitkään tallia.

”Tosi iso luottamus minua kohtaan, että sain ajaa kotikylän hevosella. Pakko sanoa, että jonkinlainen yllätys tämä oli”, Korpikoski myönsi. ”Pidin Cameron Evoa ja Nitro Diabloa sen verran pahoina vastustajina. Ei siinä auttanut, kun makustella niiden perässä ja kuitata sitten suurimmat setelit. Oljenkorsia jäi vielä vähän käyttämättäkin.”

Vuosi sitten kärryistä PM-kisaan osallistunut Sjö Kongen ylsi nyt montéssa ykköseksi. Keulassa rajua prässiä saanut Riinan Kirma kamppaili kolmanneksi myös Laylan kirittyä sen edelle.

”Onhan tämä iso juttu, vaikka arvostan kyllä yhtä lailla Suomen mestaruuden voittamista, Sjö Kongenin Suomen montéstartit ajanut Heli Perkiö vertaili.

”Tykkään Sjö Kongenista hevosena, vaikka ennen lähtöä ja tallialueella kaikki sen käytös ei ole kaikista mukavinta. Se on rehellinen ja tekee hienosti yhteistyötä startissa, siinä saa ajaa kuin itse haluaa.”

”Kaukana oltiin kärjestä, mutta en ollut sillä lailla huolestunut, kun kuitenkin kovaa mentiin. Ajattelin, että eivät ne voi pitää samaa vauhtia loppuun asti. Hyvin meni, ja tuntui vauhtia olisi ollut vieläkin, jos olisi pitänyt kiriä loppusuoraa kovempaa”, Perkiö huomautti.

Antti Ala-Rantala saavutti valmentajana Turussa kaksi voittoa, kun myös Juha Länsimäen ajama Kleppe Spödå kiri 75-lähdön voittoon. Sjö Kongen on sitä huomattavasti kookkampi norjalaisravuri.

”Isolla ruunalla päätettiin kokeilla tätä lajia, kun viime vuoden elokuussa oli avoimia montélähtöjä”, Ala-Rantala taustoitti.

”Sinne mentiin ihan kylmiltään, ja Heli hyppäsi ensimmäistä kertaa tämän selkään lämmittelyyn. Kaikki startit sen jälkeen se on ollut totosijoilla ja 13 kertaa voittanut.”

”Kärrylähdöissä Sjö Kongen käy kuumana, mutta montéssa se on rennompi ja menee löysemmällä sekilläkin. Kun rahaa on tuon verran, ja kärrylähdöissä se ei ihan riitä kovimpia vastaan, niin on panostettu montéen. Helin kanssa yhteistyö pelaa mahtavasti.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi