Ylivoimaiselle Lissun Eerikille myös Pelimanni-ajo - "Tunnen olevani etuoikeutettu, että saan treenata näin hyvää hevosta"
Pekka ja Minna Luukkosen tunnelmat olivat korkealla lauantaina Nikulassa. Kuva: Kristiina Lapinkorpi.

Ylivoimaiselle Lissun Eerikille myös Pelimanni-ajo - "Tunnen olevani etuoikeutettu, että saan treenata näin hyvää hevosta"

Lauantain kotimainen päälähtö Pelimanni-ajo toi kauden kolmannen ykkössijan Hevosmaailma-Tallin Lissun Eerikille.

Voittoaika painui 2100 metrillä 22,5:een, joka sivuaa Costellon kilpailuennätystä. Vauhdin lähtöön takasi odotetusti vauhtimylly Ellin Sisu, joka avasi puolikkaan 19,5-kyytiä. Ari Moilanen eteni Pekka Luukkosen valmentamalla Lissun Eerikillä toista rataa ja kuolemanpaikalle, kun Polara siirtyi kolmanteen sisälle Koskelan Akselin taakse.

Viimeisellä kierroksella otettiin hevosista mittaa. Takasuoralla Lissun Eerikki jatkoi jyräämistään ja eteni vääjäämättä johtoon 600 metriä ennen maalia. Maalisuoralla vain laukka olisi voinut viedä Lissun Eerikin voiton, mutta kevään suomenhevoslähtöjen hallitsija pysyi askelillaan ja kaukana muiden edellä.

Kymppitonnin arvoisen ykkössijan myötä oriin kausiansiot nousivat jo 42 000 euroon.

”Tää on tällä hetkellä niin hyvä tää hevonen, että voitot ovat olleet todella helppoja”, Ari Moilanen luonnehti ratahaastattelussa.

Pekka Luukkonen vahvisti seremonioissa, että Lissun Eerikki on kasvanut henkisesti tälle kaudelle.

”Niin kuin tänäänkin tuntui, että siitä on niin kuin kiva, että päästiin kotoa pois”, Luukkonen luonnehti.

”Kyllä siinä tuota käy monenlaisia tunteita mielessä. Aina on sellainen pieni epävarmuus, ettei vain mitään virhettä tulisi. Kyllä siinä syke aika korkealla on.”

Perinteisen Pelimanni-ajon meriittilistalta löytyy huippuhevosia Vieteristä K.K. Kössiin, Vieskeriin ja Santeri Dahliaan.

”Ennen kaikkea tunnen olevani etuoikeutettu, että saan treenata näin hyvää hevosta”, Luukkonen totesi liikuttuneena.

”Ei ole mitään varmaa, mutta ehkä Kultaloimi-ajossa Porissa”, Luukkonen totesi jatkosta.

Lue lisää Kaustisen Toto75-kierroksen tapahtumista täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi