Taisto Niemistö.
Taisto Niemistö.Kuva: Anna Karhila

Merkkipäivä: Hevosmäärä kasvaa vanhoilla päivillä

Ilmajoella asuva Taisto Niemistö täyttää perjantaina 12. tammikuuta 80 vuotta.

Niemistöllä on hevosmiesuransa aikana ollut useampia hyviä hevosia, joista elämän hevosekseen hän nostaa 135 starttia urallaan juosseen Tiukan.

Jorma Kontio ja Antti Teivainen ajelivat sillä minulle paljon rahaa. Se hevonen oli luonteeltaan täysi kymppi, ja varmasti sen vuoksi siitä olikin aikanaan niin vaikea luopua”, Niemistö muistelee.

Hänen viimeisimpänä menestyshevosena muistetaan tamma Tuulensuvi, joka ei ole kilpaillut syksyn 2021 jälkeen. ”Nyt se on kantavana Välkyn Tuiskusta. Hevosmäärää olen pyrkinyt pitämään aina kahdessa, mutta ensi keväänä se kasvaa kolmeen. Ikää tässä alkaa isännällä kuitenkin kohta olemaan jo aika paljon.”

Ilmajoelta lähtöisin oleva Niemistö on pitänyt majaansa kotikonnuillaan viimeisen parikymmenen vuoden ajan, mutta ennen sitä hän vaikutti Vaasassa. Työelämässä viimeisimmät tehtävät olivat metallialalla. ”Pienestä pojasta asti muistan olleeni hevosten kanssa tekemisissä. Meillä oli kotona työhevosia, mutta sittemmin olen pysymään ravihevosissa.”

Lähestyvän merkkipäivän sankari ottaa hyväntuulisena vastaan. Isoja juhlia ei järjestetä, vaan kahvipannua lämmitellään perhepiirissä. ”Lapset tulevat käymään, mikä on mukavaa. Myös Esko Rauhala varmasti piipahtaa. Hän on viime vuosina autellut paljon hevosten kanssa. Ei tässä kuitenkaan sen suuremmin tule juhlittua, nyt on ollut niin pirun kylmät ilmatkin”, Niemistö toteaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi