Poniruhtinas-tittelin ykköskandidaateiksi ilmoittautuivat Armani ja Laura Sipilä. Lähimmät uhkaajat ovat 2,8 sekunnin päässä. Kuva: Satu Pitkänen
Poniruhtinas-tittelin ykköskandidaateiksi ilmoittautuivat Armani ja Laura Sipilä. Lähimmät uhkaajat ovat 2,8 sekunnin päässä. Kuva: Satu Pitkänen

Ponikuninkuusravien ratkaiseva päivä – Armani valmiina toiseen osalähtöön

Tänään ponikuninkuusraveissa Vermossa kruunataan ponien uudet hallitsijat.

Ponikuninkuusraveissa juostaan tänään Vermo Areenalla toiset eli ratkaisevat osamatkat.

Laura Sipilän Armani lähtee B-ponien Poniruhtinas-kisan toiselle osamatkalle ensimmäisen voittajana, 2,8 sekunnin erolla toisena olevaan Neea Espon Coralliin.

”Ensimmäisen päivän jälkeen on hyvä fiilis”, kertoo 11-vuotiaan ruunan valmentaja-ohjastaja Laura Sipilä. ”Armani yöpyi Vermossa, se on palautunut ja syönyt hyvin.”

Viime vuonna Armani tuli ruhtinuuskisassa kolmanneksi. Laura Sipilä lähtee hakemaan kirkkaampaa palkintoa luottavaisin mielin.

”Peräkkäisten päivien startit sopivat sille hyvin, yleensä se parantaa toiseen starttiin. Nyt kun se oli ensimmäisellä matkalla näin hyvä, täytyy lähteä varovaisen luottavaisesti matkaan”, Sipilä sanoo.

”Seppelettä tavoitellaan, mutta mitään ei saa pitää itsestäänselvyytenä. Kaikki kisat pitää ajaa ja muistaa, että meillä on hyviä poneja vastassa.”

B-tammojen puolella ruhtinatar-kisassa on tiukat paikat, sillä ero kolmen parhaan, Nea Ahokkaan Kumlaby Mandelblomin, Pinja Iltasen H.G. Loreenin ja Julia Saarelan Farmens Tixin, on 0,5 sekunnin sisässä.

A-ponien kuningatar-kisaa johtaa tällä hetkellä Maria Kiukkaan ohjastama Jumi ja kuningas-kisaa Eerika Koskenvallan ohjastama Jokimäen Citruuna.

Uusien ponihallitsijoiden lisäksi tänään kruunataan myös A-ponien Pikkuprinsessa sekä B-ponien Pikkuruhtinas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi