Thorvaldille neljäs ponikuninkuus
Poniravikuninkaalliset 2021 yhteiskuvassa. Vasemmalta Armani, H.G. Loreen, Jumi ja Thorvald. Kuva: Satu Pitkänen

Thorvaldille neljäs ponikuninkuus

Maria Kiukas oli vuoden 2021 ponikuninkuusravien A-ponien hallitsija. Hänen ohjastamansa ja valmentamansa ponit Jumi ja Thorvald kruunattiin kuningattareksi ja kuninkaaksi. B-ponien ruhtinuudet menivät H.G. Loreenille ja Armanille.

Thorvaldille titteli oli jo peräti neljäs. Se on ensimmäinen poni joka on pystynyt tähän saavutukseen. Thorvald oli lauantain ensimmäisessä osalähdössä toinen, ja sunnuntain täydellä matkalla sen vahvuus pääsi oikeuksiinsa. Maria Kiukas ohjasti 14-vuotiaan oriin helppoon voittoon.

Kiukkaalle päivä oli ikimuistoinen. Edellisessä lähdössä hän nimittäin varmisti Jumin voitolla myös ponikuningattaren tittelin. Thorvald on legendaariesen Golda Apachen poika kun taas Jumin isä on Celex SWE. Molempien emä on Fireriver's Rosalinda, ja ne on kasvattanut Heidi Malin.

Historiaa tehtiin myös poniruhtinatarkilpailussa kahden ponin päätyessä täysin samaan kokonaisaikaan. Päätösmatkan voiton vei H.G. Loreen Pinja Iltasen luotsaamana. Aivan sen kannoilla maaliin saapui avausmatkan voittaja Kumlaby Mandelblom ja Nea Ahokas. Aikojen ollessa identtiset ruhtinattareksi kruunattiin pidemmän päätösmatkan voittaja H.G. Loreen.

Ruhtinaan nimestä ei sen sijaan ollut epäselvyyttä. Armani ja Laura Sipilä toistivat eilisen esityksensä. Pitkältä takamatkalta lähtenyt ruuna tavoitti muut kärkiponit toisella ratakierroksella ja hyvästeli ne loppusuoralla. Armanin omistaa Annamari Sipilä, ja sekä se että ruhtinatar H.G. Loreen ovat Ruotsissa syntyneitä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi