Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.
Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.Kuva: Satu Pitkänen

Podcast: "En mä halua mennä hevosen kanssa johonkin kilpailuun siksi, että saan ilmaisen drinkkilipun ja voin vetää puvun päälle”

Tallikahvio-podcastissa kuullaan tällä kertaa legendaariseen, vuoden 1995 jääkiekon MM-kultaa voittaneeseen Leijonien joukkueeseen kuulunutta Tero Lehterää. Oman pelaajauransa jälkeen jääkiekkovalmentajana työskennellyt Lehterä tunnetaan myös hevoskasvattajana ja -omistajana.

Tero Lehterän hevosenomistajauran yksi ikimuistoisimpia hetkiä oli viime kevään Kuopio Stakes -voitto Imperatorilla. Sen jälkeen Lehterän oman kasvatin uralle onkin osunut niin ylä- kuin alamäkiäkin.

”Aika maanis-depressiivistä. Mennään ylös ja alas nopeammin kuin meinaa pysyä mukana”, Lehterä kertoo viime aikojen kuulumisista.

Viime viikon maanantaina onneksi saatiin kuulla Imperatorin ja Lehterän selvinneen säikähdyksellä.

Imperator voitti vuosi sitten Kuopio Stakesin.
Imperator voitti vuosi sitten Kuopio Stakesin.Kuva: Juhani Hynynen

Raviurheilu on kuitenkin vienyt miehen mennessään, eikä Imperator ole suinkaan hänen ainoa omistamansa ja kasvattamansa hevonen. Mutta miten hän on alun perin kiinnostunut lajista? Nimittäin peliuransa aikana hevoset eivät vielä kiinnostaneet pätkääkään, kuten hän itse kuvailee. Ja miten jääkiekon MM-kulta liittyy innostuksen syntymiseen?

Pekka (Korpi) oli kai kuullut paljon tienasin Venäjällä ja tarjosi osuutta sellaisesta hevosesta kuin Arctic Challenge”, Lehterä muistelee pilke silmäkulmassa ensimmäistä hevoskauppaansa.

Lehterä on hevosenomistajana sellainen, joka tavoittelee menestystä tosissaan. Kisoihin ei lähdetä vain osallistumaan.

”En mä halua mennä hevosen kanssa johonkin kilpailuun siksi, että saan ilmaisen drinkkilipun ja voin vetää puvun päälle”, Lehterä sanoo.

Hän ei ole suinkaan ainoa urheilija, joka on toisen lajin harrastajana löytänyt tiensä raviurheilun pariin. Ja nimenomaan pelaamisen kautta. Mikä urheilijoita sitten vetää radan varteen?

”Nyt se on mennyt tosi vahvasti kohti hevosta”, Lehterä kertoo harrastuksen painopisteen muuttumisesta ja antaa vastauksensa edellä mainittuun kysymykseen. ”Adrenaliini, sen tarve. Se on kuin huumetta”, hän toteaa ykskantaan.

Tuttuun tapaan tämänkertainenkin vieras laitetaan lopussa sana-assosiaatiotestiin. Muistaako Lehterä, että hänet aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numerolla 195?

Lisäksi jaksossa sivutaan tulevia jääkiekon MM-kisoja ja Suomen joukkueen mahdollisuuksia uusia mestaruus, ja saadaan myös tietää mitkä adjektiivit kuvaisivat Tero Lehterää hänen omasta mielestään, jos hän olisikin ravuri?

Kuuntele podcast alta

Hevosurheilun podcast-sarja kulkee nimellä Tallikahvio. Voit kuunnella sen jutun lopusta.

Kaikki Tallikahvion podcast-jaksot ovat kuunneltavissa Hevosurheilun verkkosivuilta Ravit-valikon alta.

Tallikahviota juontavat Hevosurheilun toimittajat Joni Eriksson ja Henna Siponen. Jokaisessa jaksossa kuullaan vieraita hevosalan eri alueilta.

Jos sinulla on ehdotus, kenet haluaisit tulevaisuudessa Tallikahvion vieraaksi, tai mistä aiheesta haluaisit kuulla keskustelua, voit laittaa ehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen joni.eriksson@hevosurheilu.fi tai henna.siponen@hevosurheilu.fi. Samoihin osoitteisiin voit laittaa halutessasi muutakin palautetta.

Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.
Imperatorilla kaikki hyvin - "Pitää nyt kuitenkin kädet vielä ristiä"
Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.
Podcast: ”Palautuminen ei ole vain sitä, että hevonen näyttää pirteältä” – Jari Kinnunen nojaa tieteeseen valmennustoiminnassaan
Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.
Podcast: Mikä on ainoa kerta, kun Christa Packalén ei uskaltanut katsoa lähtöä loppuun asti?
Tero Lehterän mietteitä kuullaan puhelimitse Tallikahvion tuoreimmassa jaksossa.
Podcast: Mikä on Reima Kuislan raviuran pahin takaisku?

Päivitetty 15.5. kello 8.15: Vaihdettu otsikkoa ja jutun aikamäärettä maanantaista viime viikon maanantaiksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi