Winx voitti lauantaina 25. voittonsa peräkkäin Australiassa.
Winx voitti lauantaina 25. voittonsa peräkkäin Australiassa.

Australian tähtitamma Winx tietää kuinka hyvä se on - 25. peräkkäinen

Winx näyttää tietävän, että lopussa rahat jaetaan. Se ottaa kilpailun alun rauhassa, laukkailee muiden takana kiireettömän näköisenä, mutta kun loppusuora lähestyy, Winx lähtee.

"Se todellakin tietää kuinka hyvä se on", jockey Hugh Bowman sanoi The Sydney Morning Heraldille. "Se tiesi, että on täällä vain voittaakseen kilpailun."

Maailman parhaaksi kilpahevoseksi Australiassa ylistetty laukkatamma Winx jää osaomistajansa Peter Tighen mukaan lokakuuhun asti kestävälle kilpailutauolle.

Aiemmin tänä vuonna eurooppalaisia innostanut ajatus tamman kilpailumatkasta kesäkuussa Lontoon Ascotin huippukilpailuihin on näin lopullisesti hylätty.

Lauantaina tamma juoksi ennätyksellisesti 25. peräkkäisen voittonsa Sydneyn syyskarnivaalissa Randvickissä.

Ennätyksen 6-vuotias Winx jakaa nyt Black Caviarin kanssa. Se lopetti uransa 2013, joten seuraavassa kilpailussaan Winxillä on mahdollisuus ottaa ennätys yksin nimiinsä.

Winx on kilpaillut nyt kolme vuotta häviämättä, ja mikä poikkeuksellista se on voittanut niin sprintterimatkoilla 1 100 metrillä kuin 2 200 metrilläkin. Lauantaina se juoksi tasan 2 km, ja voitto oli sen 18. Gr. 1 -tasolla. Voittosumma uralta lähestyy 19 miljoonaa Australian dollaria eli lähes 12 miljoonaa euroa.

Satulassa kiisi sinivalkoisissa silkeissä jockey Hugh Bowman, Winx otti jälleen alun rauhallisesti ja seurasi viimeisenä kunnes lähti kaarteen lopussa maalisuoralle muiden ulkopuolelta vastustamattomaan voittokiriinsä.

Voittomarginaali maalissa oli 4,5 hevosenmittaa.

Syksyllä Winxin on määrä palata radoille. Sen historiallinen yritys 26. peräkkäisestä voitosta saatetaan nähdä Melbournen Moonee Valleyn radalla.

Tänään siellä kilpailevat ainoastaan laukkahevoset, mutta myös Jorma Kontio on ajanut siellä voittoja niin peitsareilla kuin ravureilla MM-hopeavuonnaan 1999.

Jompen mielilause Moonee Valleyssa oli: "Ottakaa hevoselta kengät pois!"

Ja voittoja ropisi!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi