Sanna Ihasalo kaipasi käytännönläheistä kirjaa hevosen anatomiasta ja päätti toimittaa sellaisen itse. Kuva: Anu Leppänen
Sanna Ihasalo kaipasi käytännönläheistä kirjaa hevosen anatomiasta ja päätti toimittaa sellaisen itse. Kuva: Anu Leppänen

Hevosen käytännön anatomia -teoksesta ilmestyi lisäpainos: ”Aavistus oli, että kirjalle on tarvetta”

Viime syksynä julkaistu Hevosen käytännön anatomia -kirja myytiin jouluun mennessä loppuun. Teoksesta on otettu uusi painos, joka ilmestyi maanantaina.

”Aavistus oli, että kirjalle on tarvetta”, kirjan tehnyt hevostalouden opettaja ja hevoshieroja Sanna Ihasalo iloitsee kaupallisesta onnistumisesta.

Hän kertoo saaneensa hevoskentällä kirjasta pelkästään positiivista palautetta.

”Kuvituksen selkeydestä on tullut kiitosta. Siitä näkee oikeasti, missä hevosen nivelet sijaitsevat. Myös kirjan sisältämät käytännön ammattilaiskommentit eläinlääkäreiltä Kimmo Elfvingiltä sekä Antti Kinnuselta ja valmentaja Christa Packalenilta ovat olleet huomionarvoisia”, Ihasalo kertoo.

”Käytettävyydestä on myös pidetty, sillä kierresidottua kirja on helppo käyttää talliolosuhteissa, ja laatu kestää käytön.”

Hevosen käytännön anatomiaa -teos on yli 200-sivuinen, havainnollinen tietopaketti hevosen anatomiasta, ongelmista ja ongelmanratkaisuista.

Sieltä käy esimerkiksi ilmi, millaisista eri seikoista hevoselle voi koitua lihasongelmia.

”Helposti hämärtyy se, että on olemassa hyvinkin erilaisia lihasongelmia. Voi puhua jopa perinnöllisistä lihasongelmista, jotka eivät riipu siitä, mitä hevonen tekee ja syö, mutta joihin on tietynlainen alttius olemassa. Toinen ääripää on se, mitä tulee pelkästään ympäristön vaikutuksesta ja esimerkiksi liikarasituksesta. Lihasongelmia ei voi paketoida yhdeksi asiaksi, jota aina lähestytään samalla tavalla. Kirjalla pääsee hyvään alkuun siitä, mistä ongelmia voi lähteä purkamaan”, Ihasalo kiteyttää.

Kuuntele HU:n podcast hevoshieronnasta täällä - vieraana Sanna Ihasalo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi