Larsenin talliin tunkeutunut eläimiinsekaantuja jäi verekseltään kiinni

Larsenin talliin tunkeutunut eläimiinsekaantuja jäi verekseltään kiinni

Nuori mies jäi kiinni oltuaan seksuaalisessa kanssakäymisessä hevosen kanssa lauantai-illalla klo 21 aikaan.

Liettuasta tavoitettu tallinpitäjä Pekka Larsen kertoo saaneensa poliisilta tiedon, mitä hänen tallissaan Salon Urheilupuistossa oli tapahtunut.  Tallialue oli jo menossa kiinni, mutta siellä oli vielä teini-ikäinen hevosenharrastajatyttö odottamassa kuljetusta kotiinsa. Tyttö oli huomannut tuntemattoman hiippailijan pihassa hieman sivummalla olevien siirtotallien luona ja soittanut saman tien poliisit paikalle.

Poliisi saapui nopeasti paikalle. Pian toinen poliisimiehistä löysikin tallin ulkopuolella piilossa olleen nuoren miehen.  Miehen kädessä oli kumihanska ja hänen taskuissaan oli useita kumihanskoja lisää. Paikalla olleet poliisit luulivat ensin kyseessä olleen perusmurtokeikan, mutta tilanne muuttui, kun toinen poliisimiehistä huomasi ulostetta miehen kädessä olleessa kumihanskassa ja ulostetta oli myös takinhihassa aina kyynärpäähän asti.

Poliisi löysi sisältä auki olevan hevoskarsinan, jossa oli sisäpuolella kyseinen tamma. Mies kuljetettiin poliisilaitokselle, jossa tilannetta selvitettiin pitkähkö aika. Mies tunnusti tekonsa.  Tallille vasta edellispäivänä ratsastuskoulukäyttöön tulleelle pienikokoiselle tammalle ei ilmeisesti ole tapauksesta koitunut fyysistä vahinkoa.

Nuorta salolaismiestä epäillään tässä vaiheessa eläinsuojelurikkomuksesta sekä luvattomasta käytöstä, koska lain silmissä eläin on autoon rinnastettava irtain omaisuus.

Salon rikospoliisi jatkaa asian tutkintaa.

"Olen ällikällä lyöty, epämiellyttävällä tavalla järkyttynyt", Larsen kommentoi lentokentältä Liettuasta. "Hyvä asia tässä on se, että tekijä kiinni ja että hevoselle ei ole tehty muuta väkivaltaa."

Hän on saanut sähköpostina poliisin yhteystiedot mahdollisia jatkotoimenpiteitä ajatellen.  "Olen maanantaina poliisiin yhteydessä", Larsen kertoo. Hän on päättänyt asentaa myös siirtotalleihinsa ensi töikseen lukot ja  asentaa koko alueelle liiketunnistimella toimivan tehokkaan yövalaistuksen.

Valmisteilla olevassa eläinsuojelulaissa eläimiinsekaantumista on esitetty kriminalisoitavaksi. Tällä hetkellä eläinsuojelurikoksen tai -rikkomuksen tunnusmerkistö täyttyy, jos on näyttöä tarpeettomasta kärsimyksestä, kivusta tai tuskasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi