Mascate Matchilla jännevamma - "Oli shokki meillekin"
Mascate Matchin superkausi päättyi jännevammaan.Kuva: Anu Leppänen

Mascate Matchilla jännevamma - "Oli shokki meillekin"

Huipputamma Mascate Matchilla todettiin revähdys oikean etujalan pinnallisessa koukistajajänteessä.

Arvostettu urheiluhevosten jalkaspesialisti Jukka Houttu tutki hevosen tiistai-iltapäivällä Tampereella. Hevonen sai tulehdusta hillitsevän lääkityksen ja kutsun palata kontrolliin ja jatkohoitoon kolmen viikon kuluttua.

"Massi keskittyy nyt toipumiseen ja saa parasta mahdollista hoitoa Tampereen klinikalla ja Pekka Korven tallilla Vihdissä", Raviliiga-Travliga HIFK:n kimpanvetäjä Pauliina Raento sanoo.

"Jalkavamman ennuste vaativimmalla tasolla kilpailtaessa on huono, mutta päätöksiä Massin tulevaisuudesta voidaan tehdä vasta sitten, kun tiedämme enemmän. Sitä varten käytettävissämme on alan paras asiantuntemus. Eli nyt odotetaan."

Moninkertaiseen arvokisavoittajaan ja suomenennätysravuriin Mascate Matchiin kohdistuu poikkeuksellista kiinnostusta, koska se myydään avoimessa huutokaupassa kotiradallaan Vermossa 30.12.2020. Myynnin jälkeen puolet 1000 osakkaan omistajakimpan varoista lahjoitetaan syöpää sairastaville lapsille ja nuorille Sylva ry:n välityksellä.

"Totta kai jännevamma vaikuttaa Massin hintaan huutokaupassa, mutta rahan sijasta mielessä on nyt rakkaan hevosen hyvinvointi. Massi on antanut tuhannelle omistajalleen ja Suomen raviurheilulle valtavan paljon."

Vamman laadun paljastuminen tuli valmentajaportaalle yllätyksenä.

"Oli shokki meillekin. Jännä homma, kun ei turvota lainkaan", Hannu-Pekka Korpi kommentoi Hevosurheilulle.

Lähde: Raviliiga Travliga HIFK:n tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi