Pekka Korpi: ”Se ei tarvitse kuin yhden huonon askeleen”
Pekka Korvella on vahva epäilys, miten Mascate Machin jännevamma syntyi.Kuva: Anu Leppänen

Pekka Korpi: ”Se ei tarvitse kuin yhden huonon askeleen”

Mascate Matchin jalkavamman osoittautuminen jännevammaksi ei tullut valmentajalle ihan niin suurena yllätyksenä kuin ehkä monelle muulle.

Hannu-Pekka Korpi kertoi aikaisemmin Hevosurheilulle, ettei jalka turvottanut lainkaan, kuten jänteen reagoidessa on usein tapana.

”Aina tällaista silti vähän pelkää. Nivelvaivoja pystyy hoitamaan, mutta jänne- ja hankosidevammoihin auttaa vain aika”, Pekka Korpi huokaa.

”Kokemuksia on vuosien varrelta paljon, ja nämä tahtoo olla pitkäaikaisia juttuja. Ikinä ne ei ole helppoja, eikä varsinkaan silloin, kun hevonen on jo tällä tasolla. Pakko hevosta on silloin treenatakin.”

Pekka Korvella on vahva epäilys, miten vamma syntyi.

”Mascate Match on ollut koko kesän tosi terve ja suora ja teki viime startissa yhden parhaista juoksuistaan. Mutta startin jälkeen voittajaesittelyyn tullessa se arkoi vähän jalkaa. Se meni äkkiä ohi, eikä päällepäin näkynyt mitään. Mutta perjantaina ajaessa ravi ei ollut sataprosenttista”, hän alustaa.

Mitä ilmeisimmin vamma oli syntynyt siis startissa.

”Se ei tarvitse kuin yhden huonon askeleen. Vauhdit on sellaisia.”

Jos jotain positiivista hakee, loukkaantuminen parantaa luonnollisesti mahdollisuuksia saada pitää Mascate Match Suomessa joulukuun huutokaupan jälkeenkin.

”Totta kai tällaisen hevosen kanssa haluaa vielä jatkaa”, Pekka Korpi vakuuttaa.

”Mascate Match on antanut meille kaikille tosi paljon, ja siitä kaikesta pitää olla kiitollinen. Nyt ei voi muuta kuin odottaa, miten jalka lähtee paranemaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi