Voittajien on helppo hymyillä. Daniel Redén ja Örjan Kihlström taluttavat Finlandia-voittaja Propulsionia.
Voittajien on helppo hymyillä. Daniel Redén ja Örjan Kihlström taluttavat Finlandia-voittaja Propulsionia.Kuva: Anu Leppänen

Propulsion seppelöitiin Finlandia-ajon voittajaksi

Daniel Redénin valmentama ja Örjan Kihlström ohjastama viisivuotias ori tyylitteli voittoajan 10,2, joka on myös Vermon uusi rataennätys. 

Lähtökiihdytyksessä keulat sai ensin hetkeksi Peter Untersteinerin ajokki Nothing But Class, jolta kuitenkin Steen Juulin ohjastama Tycoon Conway Hall pian anasti johtopaikan. Örjan Kihlström lähti hakemaan Propulsionille parempaa juoksupaikkaa ensimmäistä kertaa etusuoralle kaarrettaessa, ja ajoikin hevosen johtavan rinnalle.

Propulsion juoksi kuolemanpaikalta helppoon voittoon, ja 110 000 euron pääpalkinto lähti Ruotsiin.

Startti jouduttiin uusimaan kaksi kertaa, mikä ei voittajaa häirinnyt.

"Hevonen suoritui siitä hyvin, se otti sen rauhallisesti", Kihlström kommentoi voittajahaastattelussa.

Ensimmäistä kertaa Finlandia-ajoon valmennettavansa tuonut Daniel Redén sanoi hevosella olevan aivan valtava kapasiteetti. Kuten etukäteen oli tiedotettu, voittajakehässä tuli kutsu myös Elitloppettiin. Kutsuun valmentaja suhtautui vielä varovasti.

"Sitä pitää vielä vähän miettiä, katsotaan, miltä hevonen tuntuu tämän jälkeen. Se on kuitenkin vielä melko vihreä, viisivuotias hevonen, voi olla, että sinne tähdätään vasta ensi vuonna", Redén kommentoi voittajahaastattelussa.

Stall Zetin omistama ja Caldwell F V & Bluestone Farms LLC:n kasvattama Propulsion saapui Ruotsiin Yhdysvalloista viime kesänä.

Toiseksi vuoden 2016 Finlandiassa juoksi keulapaikalla juossut Tycoon Conway Hall, kolmanneksi ranskalaisvieras, Pierre Vercruyssen ohjastama Anna Mix, jonka kone näytti käynnistyvän täysiin voimiin vasta startin loppupuolella.

Suomalaisittain Finlandia ei tällä kertaa mennyt odotetusti. Parhaalle sijalle juoksi kuudenneksi tullut Onirique, jonka jälkeen maaliin saapuivat Twigs Voici ja Bret Boko. Shadow Woodland puolestaan laukkasi ensimmäiseen kurviin.

Pekka Korpi kertoi lähdön jälkeen, että ensimmäinen uusinta pilasi Twigs Voicin mahdollisuudet.

”Lähtöautossa eivät vilkut syttyneet, ja ajoimme 400 metriä täysiä. Se kisa oli siinä. Noista uusinnoista on enemmän haittaa kuin hyötyä kenellekään, ja pitäisi harkita, kannattaako niitä ottaa takaisin ollenkaan. Jos ei ole paikallaan, oma häpeä”, Korpi sanoi.

Shadow Woodlandin valmentaja Reijo Liljendahl harmitteli, että hevonen oli polkaissut ventin jalkaansa lämmityksessä.

"Kuvaaja nousi yllättäen pusikon takaa lämmityksessä ja pilasi Shadow Woodlandin päivän. Hevonen polki ventin jalkaansa, ja ravi ei sujunut sen jälkeen. Todella kirottua!"

Artikkelia päivitetty 8. toukokuuta kello 19.31: lisätty Pekka Korven ja Reijo Liljendahlin kommentit. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi