Raviliigan tilitykset helmikuussa – rahaa luvassa vain kahden kimpan osakkaille
Marschall Matchin myynti huutokaupassa 81 100 euron hintaan toi jokaiselle Raviliiga Tapparan osakkaalle reilut 40 euroa - ja hyväntekeväisyyteen reilut 40 000!Kuva: Totofoto

Raviliigan tilitykset helmikuussa – rahaa luvassa vain kahden kimpan osakkaille

Mascate Matchin ja Marschall Matchin kimpanvetäjillä on edessään työntäyteinen alkuvuosi.

Kun kaikki laskut ja palautukset keskeytyneistä vakuutuksista ovat saapuneet, edessä on vanhan kimpan tilikirjan sulkeminen, loppulaskelmien teko ja lopuksi tilitysten teko - tuhannen osuuden haltijoille!

”Tilityksistä tulee aika iso urakka, kun osakkaita on niin paljon. Tilinpäätös saadaan valmiiksi pian tammikuun päätyttyä, ja maksut olen luvannut suorittaa helmikuun aikana. Ennen sitä täytyy tavoittaa kaikki osakkaat ja varmistaa tilinumerot”, Raviliiga HIFK:n kimpanvetäjä Pauliina Raento aikatauluttaa.

Paljonko osuutta kohti saa, julkistuu viimeistään sitten, kun hyväntekeväisyyspotit luovutetaan. Puolet kimpan tilille myynnin jälkeen jäävistä rahoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, ja toinen puoli jaetaan osakkaiden kesken – mikäli osuuskohtainen tilitys on vähintään 30 euroa.

Tämä tarkoittaa, että vain Mascate Matchin ja Marschall Matchin osakkaille on tilityksiä luvassa. Lahden Pelicansin Piece Of Glorylla alaraja ei ylity, koska 35 prosenttia 89 292 palkintorahoista maksettiin leasing-korvausta eikä liisattua hevosta muiden liigahevosten tapaan myyty. Piece Of Glory liisattiin Pelicansin alkuperäisen liigahevosen Stonecapes Sylvien tilalle tämän loukkaannuttua.

Kaikkien hevosten tienestejä leikkaavat myös normaalin käytännön ja Raviliigan sääntöjen mukaiset 15 prosentin provisiot palkinnoista sekä kilpailuttamisen kulut. Niitä ei luonnollisesti voitu kerätä osuusmaksuissa samaan tapaan kuin valmennuskuluja, jotka olivat etukäteen tarkasti tiedossa.

Mascate Matchille tuloja kertyi palkinnoista ja myynnistä yhteensä noin miljoona euroa, mutta reilun 700 000 euron voittosummasta jo pelkkiä provisioita on maksettu toistasataa tuhatta. Lisäksi tulosta rokottavat mm. kansainvälisen kilpailuttamisen ja lääkinnän kulut.

”Paljon on tullut, mutta menotkin ovat olleet melkoiset. Osuuskohtaisen tilityksen suuruusluokan voi jokainen laskea voittosummasta ja myyntihinnasta”, kimpanvetäjä Raento vinkkaa.

Lisää Mascate Matchista ja sen jatkosuunnitelmista perjantain Hevosurheilussa!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi