Naiset perustivat oman totokimpan. Kuvituskuva JU
Naiset perustivat oman totokimpan. Kuvituskuva JU

Ruotsalaisnaisten jättivoitto innoitti totoyhteisöön – Skumppakimpan suosio syttyi sekunnissa

Forssan raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen luki netistä uutisen ruotsalaisnaisten suuresta ravipelivoitosta ja ilmoitti Twitterissä olevansa mukana, jos vastaava ryhmä tehdään Suomeen. ”Hirveä into nousi sekunnissa”, Hirvonen iloitsee.

IS Ravit jakoi perjantaina ruotsalaismedia Aftonbladetin uutisen ”tyttöliigasta”, joka nappasi 2,3 miljoonan euron jättipotin ravien 75-kierrokselta Axevallasta. Tjejligan-pelikimppa koostuu noin 50 naisesta.

Hirvonen sai twiitillään heti toimintaa aikaiseksi. Tyttöjen skumppakimppa -niminen peliyhteisö syntyi hetkessä ja joukkoon liittyi yli 50 naista. Ensimmäinen peli oli Mari Heinämäen laatima, ja kaikki halukkaat eivät edes ehtineet mukaan, kun peliosuudet jo loppuivat. Niinpä porukka laati uuden pelin päivän Ruotsin raveihin.

Vermon 75-kierrokselle rivin tehnyt Heinämäki laski pelin kahden varman, avauskohteen Look Completen ja viidennen 75-lähdön Banskyn varaan. Kimppapelin hinta on reilut 170 euroa ja se jaettiin 48 osuuteen.

”Olen tullut lajiin mukaan vuonna 2013, ja sen jälkeen pelannut tosi aktiivisesti. Näin Elina Hirvosen twiitin sekä tyttöliigasta kertoneen uutisen, ja ajattelin heti, että tähän pitää tarttua”, Heinämäki kertoo.

”Tämä voi olla Suomen isoin naisten ravipeliporukka, en ole aiemmin ainakaan kuullut isommista. Tein ensimmäisestä pelistä maltillisen, mutta nyt kun huomasin innostuksen, täytyy pohtia, miten jatketaan”, hän miettii.

Naisenergialla pelaaminen tuo kuponkien täyttämiseen omia filosofioita.

”Esimerkiksi nyt laitoimme viimeisen kohteen tammalähdön läpi.”

Maallikkokielellä se tarkoittaa, että kyseisessä pelikohteessa on rastitettuna joka ikinen hevonen.

Tyttöjen skumppakimpalla on whatsup-ryhmä, jossa viestittely on käynyt tuoreeltaan vilkkaana. Jopa oman kimppahevosen hankkimista on ehditty väläyttää.

”Minua ainakin kiinnostaa tällainen yhteisöllinen tekeminen. Sitä tämä selvästi on tämän päivän perusteella. Jokainen voi valita oman tapansa olla mukana”, Elina Hirvonen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi