Yleensä Maltalle vietyjen hevosten käyttöikä on myyntimaiden mittapuiden mukaan ohi. Kannen kuva: Ville Toivonen.
Yleensä Maltalle vietyjen hevosten käyttöikä on myyntimaiden mittapuiden mukaan ohi. Kannen kuva: Ville Toivonen.

Tällaista on hevostoiminta Maltalla – katso kuvat

Välimeren lilliputtivaltion pääsaari tarkoittaa 247 neliökilometrin suuruista aluetta. Maan hevosurheilu on puhtaasti tuonnin varassa.

Maa on kuiva, karu ja kivinen, ja kun se on myös tiuhaan asuttu, hevostoiminta kohtaa monia haasteita. Maltalla ei pystytä viljelemään heinää, vaan kaikki korsirehu on tuontitavaraa, yleisimmin Ranskasta tai Englannista.

Koska saarella ei kasva juuri mitään, ei siellä käytännössä kasvateta hevosiakaan. Ravurivarsoja maassa syntyy alle kymmenen vuodessa, mikä on naurettava luku kilpailevien hevosten määrään verrattuna.

Hevosurheilu kävi paikan päällä tutustumassa, millaista hevosurheilua maassa harjoitetaan ja millaisissa oloissa hevoset Maltalla elävät.

Lue kattava artikkeli perjantainumerosta.

Ajankohtaisuutisissa kerromme, että MTK kaavailee vahvaa hevosverkostoa ja suomalaiset lähtevät tosimielellä lauantain UET GP –karsintoihin Solvallaan.

Viikonlopun kotimaiset pääravit ajetaan Lappeenrannassa. Perjantainumero kertoo suomenhevosten Villinmiehen Tammakilpailun suosikin Lumi-Oosan kiintoisat taustat ja kertoo, millä miettein Tapio Perttunen suuntaa kolmikollaan lämminverifinaaliin.

Ratsastuksessa tutustumme 27-vuotiaaseen Hollannissa asuvaan ratsastajaan Jasmin Seppälään, joka painottaa johdonmukaisuuden tärkeyttä. Kilpailemisen makuun hän pääsi jo ratsastuskoulussa, mutta aika pian tuli oma hevonen.

”Isovanhemmat asuivat meidän lähellä, ja heillä oli silloin strutseja. Sanoin, että strutsit pois ja meikäläisen hevoset tilalle”, Seppälä muistelee.

Ratsastuksen alkutaipaleella iso kysymys on, kuinka hevosen saa liikkumaan peräänannossa. Ratsastuksen personal trainer –sarjassa Salla Salkola sanoo, että kyseessä on pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa asia.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi