Team Jokimaa on ammattilaisten turvaverkko

Team Jokimaa on ammattilaisten turvaverkko

Sanotaan, että kun hätä on suurin, on apukin lähellä. Lahden seudun raviurheilijoilla se ainakin tuntuu pitävän paikkansa.

Team Jokimaa tarkoittaa parinkymmenen ravivalmentajan ja –ohjastajan joukkoa Lahden seudulta. Näiden ammattilaisten valmennuksessa on yli 300 hevosta. He ovat luvanneet auttaa toisiaan ja ihmisiä, jotka ottavat yhteyttä raviurheiluun liittyvissä asioissa.

”On hyvä tietää, että kaverit ovat tukena”, sanoo Tomi Himanka, aprillipäivänä opintovapaalta sorvin ääreen palaava Jokimaan toimitusjohtaja.

Tiimin toiminta nojaa yya-sopimuksen mukaisiin teeseihin. Esimerkiksi Juhani Tapani alleviivaa, että jo pelkästään Orimattilan Hevoskylässä vallitsee vahva keskinäinen yhteishenki.

Raha ei etenkään hätätilanteissa tiimiläisten välillä liiku. ”Eihän sellaisesta voi ottaa maksua, jos toinen on tapaturmaisesti loukkaantunut. Kun Tapsalta (Perttunen) murtui solisluu, ajoin hänen hevosiaan useamman lähdön eikä tullut mieleenkään lähetellä laskua”, Kari Venäläinen mainitsee.

Konkreettisten kädenojennusten lisäksi Team Jokimaalla on tapana parantaa maailmaa, isommalla tai pienemmällä joukolla, kun yksiin vain satutaan.

”Syksyllä kun on oikein pimeää ja kuraista, hevosmiehen jaksoa koetellaan. Kun asioista sitten turistaan team jokimaalaisten kesken, on sillä iso terapiamerkitys”, Ilkka Hoffren kiittää.

Hevosurheilun keskiviikkolehti kertoo myös tuoreimmat vaiheet niin kutsutussa lottomiljonäärin huijaustapauksessa ja esittelee hevosväen suosikkitallikahvion. Ajankohtaisosiossa kysytään myös, uhkaako arvonlisäveropäätös Ruotsin raviurheilua?

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi