"Kriteriumissa ei riitä, mitä hevoset on aikaisemmin näyttäneet", kisan vuosi sitten Sahara Jaeburnilla voittanut Timo Nurmos tietää.
"Kriteriumissa ei riitä, mitä hevoset on aikaisemmin näyttäneet", kisan vuosi sitten Sahara Jaeburnilla voittanut Timo Nurmos tietää.Kuva: Jarno Unkuri

Timo Nurmos kriterium-kaksikostaan: ”Kumpaakin on treenattu niin, että ne jaksaa mennä”

Timo Nurmos lähettää tiistain kriterium-karsintoihin kaksi hevosta.

Sekä EL Jetpackilla että Velvet Goldilla kaikki kauden tekeminen on tähdätty juuri kriteriumiin.

”Tavallisia lähtöjä voi voittaa miten paljon vaan, mutta kriterium ja derby on kerran elämässä -juttuja. Yksi asia, minkä takia me treenarit tätä työtä tehdään, on olla antamassa omistajille sellaisia elämyksiä”, Nurmos perustelee.

”Kriteriumissa ei riitä, mitä hevoset on aikaisemmin näyttäneet. Siihen pitää kehittyä, käyrän pitää näyttää ylöspäin. Meidän hevosilla kaikki on mennyt niin kuin on suunniteltu, ja ne tuntuu hyviltä. Kumpaakin on treenattu niin, että ne jaksaa mennä. Finaaliin totta kai yritetään ja uskotaan, että päästään, muuten ei Teivoon tultaisi.”

EL Jetpack on voitokkaan ja kovapäisen, mutta kulmikkaasti ravaavan EL Gumpertin veli.

”Niillä ei ole mitään mitään muuta yhteistä kuin kasvattaja ja emä. EL Jetpack on laiskanpötikkä, hyväravinen ja mukava hevonen. Se on osoittanut starteissa vahvuutta ja hyvää kilpailupäätä, matka käy hyvin. Viimeksi sanoin kuskille, että ajaa kiltisti, kun oli rata 12 ja voittostarteissa oli pitänyt kiertää viimeinen tuhat kolmatta rataa. Nyt en halunnut sellaista juoksua, ja sijoitus jäi siksi huonoksi”, treenari puolustaa.

Velvet Gold oli maanantaina Mantorpissa neljäs ajalla 13,7aly.

”Se sai vetämättömän selän eteensä, mutta kiri lujaa maaliin ja oli hyvä. Voimia jäi tallellekin. Velvet Gold on nopea hevonen, mutta sitä on treenattu paljon yhtä matkaas EL Jetpackin kanssa ja se on saanut myös vahvuutta. Velvet Gold menee sekin matkan, jos juoksu vain onnistuu.”

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi