Valtuuskunta pääsi äänestämäänkin – raviratavaliokunnan perustaminen valmisteluun
Heikki Kososen esitys raviratojen välisen foorumin perustamisesta meni lopulta sellaisenaan valtuuskunnan kevätkokouksessa.Kuva: Johanna Heinonen

Valtuuskunta pääsi äänestämäänkin – raviratavaliokunnan perustaminen valmisteluun

Merkittävin asia Suomen Hippoksen valtuuskunnan kevätkokouksen esityslistalla oli Heikki Kososen esitys, että hallitus ryhtyisi toimenpiteisiin raviratojen välisen foorumin luomiseksi.

Sekä hallitus että kantaa ottaneet valtuutetut kannattivat esitystä, mutta mihin toimenpiteisiin sen edistämiseksi ryhdyttäisiin, jakoi mielipiteet. Hallitus esitti vielä asiaa uudestaan pohdittuaankin, että esitys merkittäisiin vain tiedoksi.

”Asiaa on hyvä ryhtyä syyskokoukseen valmistelemaan, mutta sanamuotoihin liittyy ongelmia. Esimerkiksi ravialueita säännöt eivät tunne”, hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson perusteli.

Esitykseen sisältyi, että kultakin ravialueelta tulisi valiokuntaan kaksi jäsentä. Erikssonin kannan kuultuaankin Heikki Kosonen esitti esityksensä hyväksymistä sellaisenaan.

”Tahtoo olla, että jos asiat merkitään tiedoksi, ne myös jäävät tiedoksi. Esitys kuuluu, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin luodakseen foorumin, ja nyt on 6 kuukautta aikaa muodostaa alueet”, hän perusteli omaa kantaansa.

Kahden esityksen kesken järjestettiin äänestys, jossa Kososen esitys voitti äänin 22-19.

Muita äänestyksiä kokouksessa ei tarvittu. Valtuuskunta vahvisti Hippoksen tilinpäätöksen ja antoi hallitukselle ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilinvuodesta 2020. Valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo ja varapuheenjohtaja Juha Lyytinen valittiin jatkokaudelle 2021-23.

Lisää valtuuskunnan kokouksesta perjantain Hevosurheilussa.

Olavi Haanketo jatkaa valtuuskunnan puheenjohtajana vielä yhden kolmivuotiskauden. "Kyllä se sitten saa riittää", hän ilmoitti. Kuva: Johanna Heinonen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi