Keppihevosten MM-kisajärjestäminen on herättänyt tunteita. Kuvan näköiskepparit Härmästä eivät liity riita-asiaan. Kuva: Roosa Lindholm
Keppihevosten MM-kisajärjestäminen on herättänyt tunteita. Kuvan näköiskepparit Härmästä eivät liity riita-asiaan. Kuva: Roosa Lindholm

Vermo ja Suomen Keppihevosharrastajat ry istuvat yhteiseen pöytään ja hakevat sopua MM-kisakiistaan

Vermon päätös järjestää keppihevosurheilun MM-kisat ei ilahduttanut lajin omaa yhdistystä. Kiistaan ollaan hakemassa sopua.

Vermo on viime päivien aikana joutunut somekohun kohteeksi ilmoitettuaan järjestävänsä keppihevosten MM-kisat areenallaan ensi heinäkuussa. Suomen Keppihevosharrastajat ry katsoo, että Vermo Areena tunkeutui tapahtumallaan sen tontille, sillä keppihevosharrastajat ovat järjestäytyneet itse ja vastaavat myös lajin edistämisestä, koulutuksesta ja kilpailuista.

Keppihevosharrastajien some-keskustelut osoittavat, että harrastajien mielestä tilanne on koettu alentavaksi. Harrastajilla on täysi työ osoittaa ja saada hyväksyntä sille, että keppariharrastus ovat oikeista hevosista eroava urheilun muoto.

Vermon henkilökunta on käsitellyt aihetta palaverissa tänä aamuna.

”Lähdemme nyt vastaamaan kaikkiin asiallisiin viesteihin. Somea käydään läpi ja pyritään vastaamaan niin moneen viestiin kuin mahdollista. Osa palautteista on tullut radan sähköpostiinkin”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Hän lähestyi ensimmäisen kerran Suomen Keppihevosharrastajat ry:tä viime elokuussa aiheen tiimoilta sähköpostitse, mutta silloin vastakaikua yhteistyölle ei ilmennyt. Nyt kiistaan ajautuneet tahot ovat sopineet tapaamisesta kasvotusten.

”Olemme saaneet yhteyden keppishevosyhdistyksen hallitukseen, mikä on hieno asia. Sovimme heidän kanssaan tapaamisen niin pian kuin mahdollista, että saataisiin hyvä ja rakentava keskusteluyhteys aikaiseksi. Olemme aina valmiita neuvotteluissa lähtemään siitä, että löydetään yhteinen lopputulos”, Häyhä sanoo.

Keppihevosharrastajia kimpaannutti ennen kaikkea se, että Vermo rekisteröi itselleen Hobbyhorse World Championship -tavaramerkin.

”Soitin muutamille tahoille, jotka ovat järjestäneet MM-kisoja eri lajeille. Heiltä tuli ensimmäisenä vinkki, että ennen mitään järjestelyjä kannattaa laittaa tavaramerkkihakemus vetämään, ettei kukaan esimerkiksi ulkomailta ehdi viedä sitä. Keppihevosharrastus alkaa olla niin laaja ja suosittu laji myös muissa maissa. Olisi ollut vain ajan kysymys, kun joku olisi sen rekisteröinyt. Ensimmäinen ajatus meillä oli, että se pitää saada Suomeen”, Häyhä paaluttaa.

Pystyykö Suomen Keppihevosharrastajat ry hyödyntämään Vermolle rekisteröityä tavaramerkkiä?

”Totta kai. Yhdistyksen kanssa mennään neuvottelupöytään, että millä tavalla sitä pystytään yhdessä käyttämään”, Heikki Häyhä lupaa.

Keppihevosharrastajien yhdistys vahvistaa tapaamisen olevan vireillä.

”Olemme sopineet tapaamisesta Vermon kanssa. Emme halua kommentoida asiaa enempää julkisesti ennen keskustelua Vermon kanssa”, Suomen Keppihevosharrastajat ry:n puheenjohtaja Vilma Virtanen viestittää.

Yhdistys on itse järjestämässä tänä vuonna muun muassa Keppihevosten Kadunvaltauksen Helsingissä 23. toukokuuta ja SM-kilpailut Seinäjoella 13. kesäkuuta.

Keppihevosten MM-kisoja koskevasta riidasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi