Hannu Torvisen kelpasi istua Kinderin kyydissä myös Jyväskylän voittostartin jälkeen. Tässä kuvassa Kinderi voitettuaan Pikkuprinssin vuonna 2020.
Hannu Torvisen kelpasi istua Kinderin kyydissä myös Jyväskylän voittostartin jälkeen. Tässä kuvassa Kinderi voitettuaan Pikkuprinssin vuonna 2020.Arkistokuva: Anu Leppänen

Varsatähti rankaisi hurjastelijoita

Kuusivuotiaaksi varttunut Kinderi nappasi maanantaina Jyväskylässä kauden ensimmäisen täysosumansa.

1.23,0 ja hitaampien ryhmäajossa Iikka Nurmosen ohjastama Ukkoherra kiihdytti terävästi ja otti keulapaikan, mutta mitään huviajelua ei valjakko saanut suorittaa, sillä Juhani Heikkinen iski Virin Varpun kanssa vaateliaana rinnalle. Kärkipari hurjasteli sadekelissä avauslenkin kaukana muiden edellä 25-kyydillä.

Hannu Torvinen ajoi viimeisellä takasuoralla Kinderin kanssa kärkiparin kiinni, ja loppukurvissa kolmas rata kutsui 6-vuotiasta. Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama – myös siitosoriina toimiva – Kinderi jyräsi maalisuoralla selvällä erolla parhaaksi.

”Hevosen ravi oli tosi hyvää, eikä mitään probleemaa ollut”, Hannu Torvinen aloitti voittajahaastattelussa. "Kinderillä on nuoresta asti ollut probleemia, ja isot finaalit menivät huonosti. Se taisi voittaa Kriteriumin ja Oulu Expressin karsinnat. Olen joskus sanonut, että jos Kinderi olisi nyt niin hyväntuntuinen kuin 3-vuotiaana ekaan starttiinsa, se pärjäisi vieläkin.”

Agrohelp Oy:n kasvattama Kinderi kilpaili 3-vuotiaana viidesti ja voitti joka kerta. Viime keväänä se vei nimiinsä Vermossa 5-vuotiaiden suurkilpailun Tawaststjernan Muistoajon.

Lue Jyväskylän raveista lisää 21.9. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 20.9 verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 No Limit Royalty, 61 %, 1,16 euroa

T5-2: 4 Kinderi, 17 %, 6,69 e

T5-3: 10 Inside The Fire, 13 %, 26,77 e

T5-4: 6 Double Strike, 46 %, 40,52 e

T5-5: 9 Wat Arun Ax, 23 %, 55,26 e

Vaihto: 62 155,64 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi