Önas Prince oli Örebron paras.
Önas Prince oli Örebron paras.Kuva: HU-arkisto Satu Laakso

Önas Prince Örebron mailin nopein

Elitloppet-näyttöjä annettiin Örebron mailin ryhmässä, joka oli samalla Paralympiatravetin viimeinen karsintalähtö. Per Nordströmin Önas Prince voitti ajalla 10,0a/1609m.

Önas Prince paineli keulaan lähtökiihdytyksessä ohi sisäradan Chapuyn. Kierros mentiin reippaasti 10,5-vauhdilla. Bubble Effe juoksi johtavan rinnalla, mutta laukkasi. Beads oli laukannut jo aiemmin.

Önas Prince teki irtioton maalisuoran alussa. Jorma Kontion ajama Brother Bill lähti kolmannesta parista ulkoa takaa-ajoon ja pääsi lähelle. Se sai saman ajan 10,0a voittajan kanssa.

”Kyllä Önas Prince on muutakin kuin prinssi. On se ainakin vähän kuningas, kun se voitti viime vuonna Kungapokalenin. Saimme kutsun Paralympiatravetin finaaliin, mutta jos saamme kutsun Elitloppetiin, kiitämme Paralympiakutsusta, ja sanomme sille ei-kiitos. Jorman hevonen tuli maalisuoralla kovaa, mutta Önas alkoi heti vastata, kun se tuli lähemmäksi”, Nordström sanoi.

Lauantain suurin palkinto 400 000 kruunua maksettiin Orebro Int’l -lähdössä. Global Lover piti johtopaikkaa. Björn Goop kierrätti Moni Vikingin johtohevosen rinnalle jo avauskierroksella. Moni Viking rymisteli johtoon maalisuoran alussa. Erik Adielsson löysi Falcon Eyen kanssa kiritilaa johtavan takaa. Tulinen spurtti Moni Vikingin sisäpuolelta lennätti Thor Borgin valmentaman Falcon Eyen niukasti ykköseksi. Moni Viking näytti hyvää kuntoa ennen Harper Hanoveria ja oli kakkonen.

”Katsoin Falcon Eyen juoksuja jonkin verran videoarkistoista, mutta en kovin hyvin tuntenut hevosta. Se vaihtoi tosi nopeasti rytmiä, kun pääsimme kirimään”, Adielsson sanoi.

Stoeliten oli yksi lauantain huippulähdöistä. Valitettavasti Sister Sledge joutui kuumeen vuoksi jäämään pois. Jorma Kontio ajoi Timo Nurmoksen Marion Fouty Bonin takarivistä keulaan, kierros mentiin 15,2-vauhtia. Magnus A Djuse löysi sisäradalta kiritilaa Iceland Fallsilla. Fredrik Wallinin valmentama Icelandin tytär kiri terhakasti voittoon ajalla 13,6a/2100m. Marion Fouty Bon oli kakkonen ennen johtavan takana ravannutta Miracle Tileä.

Umåker jatkoi Örebron jälkeen iltakisoilla. Mika Haapakankaan Special Topsecret ravasi toisen peräkkäisen ykkösen. Se kiersi takarivin lähtöpaikalta mailin ryhmässä ylivoimaiseen voittoon hienolla ajalla 14,6a. Dwight Peters ohjasti.

Lisätty Umåker klo 23.30

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi