Alkulaukka pelästytti, Tetrick Wania murskasi ruotsalaiset
Ilo ylimmillään Tetrick Wanian ympärillä, kuvassa Ilona Rekilä, Graziano Barone, Riina Rekilä ja uusi omistaja Karin Waltter-Mommert. Kuva: Satu Laakso

Alkulaukka pelästytti, Tetrick Wania murskasi ruotsalaiset

Riina Rekilän Tetrick Wania teki uskomattoman juoksun laukan jälkeen ja voitti 1,4 miljoonan kruunun ykköspalkinnon Svensk Uppfödningslöpningissä. Rekilä teki historiaa, hän on ensimmäinen naisohjastaja, joka on voittanut kilpailun, joka ajettiin ensimmäisen kerran 1926.

Kisan alku oli dramaattinen, laukkoja tuli. Tetrick Wania laukkasi vähän ennen lähtölinjaa. ”Vähän piti korjata ajolinjaa, hevonen otti yhden virheaskeleen, ja laukka tuli”, Rekilä kertoi.

Per Nordströmin hevoset Julia Sisu (i. Kadabra) ja Sommerbrise (i. Maharajah) miehittivät kärkipaikat. Rekilä ajoi pääporukan kiinni ja käänsi Tetrick Wanian kiriin reilu 700 metriä ennen maalia. Tetrick Wania paineli johtohevosen rinnalle ja irtosi vakuuttavaan voittoon ajalla 13,8a/1640m. Hoitaja Graziano Barone palkittiin 25 000 kruunun erikoispalkinnolla.

”Tetrick Wania on uskomaton hevonen. Kun saimme laukan selvitettyä, ajattelin, että emme ole vielä liian kaukana muista. Tämä on nopea ja vahva, ja voitti vielä helposti. Hienoa, että uusi omistaja, ihastuttava saksalaisrouva sai heti voiton.”

Monastery Boko (i. Chelsea Boko) kiri kakkoseksi. Julia Sisu kesti kolmanneksi. Iiro ja Joonas Uutisen Beat It (i. Broadway Hall) seurasi viidenneksi ja tienasi 105 000 kruunua.

Kultadivisioonasta tuli lopulta Mindyourvalue W.F:n näytös. Björn Goop nosti Robert Berghin valmennettavan johtohevosen rinnalle 800 jäljellä. Mindyourvalue W.F. porskutti helposti voittoon ajalla 12,1a/2140m. ”Hevonen oli tosi hieno ja latautunut. Harran Boko painoi päälle ja oli oikein mennä hetkeksi sen taakse. Mindyourvalue on kivenkova hevonen, joka on pärjännyt kovissa lähdöissä niin Ranskassa kuin Ruotsissa”, Goop sanoi.

Lisää suomalaismenestystä saatiin pronssidivisioonassa. Valley Median ja Veijo Heiskasen omistama Kurri Jari Boko vei 110 000 kruunun voiton. Björn Goop ajoi Kurri Jari Bokon keulaan avauspuolikkaan jälkeen. 4-vuotias Make It Happenin poika hallitsi ja voitti ajalla 13,7a/2640m.

”Olin tosi iloinen, kun minua kysyttiin Kurri Jari Bokon valmentajaksi. Onneksi Veijo ei ottanut sitä Suomeen”, Goop sanoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi