Muscle Hill on ollut Amerikan siitosoriiden kuningas jo useamman vuoden. (Kuva: HU arkisto/Totofoto)
Muscle Hill on ollut Amerikan siitosoriiden kuningas jo useamman vuoden. (Kuva: HU arkisto/Totofoto)

American Winner kuoli 28-vuotiaana Pennsylvaniassa

Hambletonian-voittaja American Winner siirtyi ikivihreille laitumille perjantaina omistajansa Robert Keyn Winning Key Farmilla. Ori jää historiaan Credit Winnerin ja Viking Kronoksen isänä sekä Muscle Hillin emänisänä.

Key on myös American Winnerin kasvattaja yhdessä John Glesmannin kanssa. Se on yksi isänsä Super Bowlin kuudesta Hambo-voittajasta. Emä BJ's Pleasure jätti Super Bowlista myös siitosoriit BJ's Macin ja Super Pleasuren. Se itse on Mack Lobellin sisko Speedy Somollista.

American Winner voitti 3-vuotiskaudella kahdeksan lähtöä putkeen. Hambletonianissa se oli karsintansa ykkönen ja kukisti finaalissa Pine Chipin vaivatta. Sen uranumeroiksi tuli 27 startissa totosijat 16 - 4 - 3. Voittosumma on 1 302 451 dollaria ja ennätys 10,0.

Se aloitti siitosuran Hanover Shoe Farmsilla suurin odotuksin, mutta siirtyi sitten astumaan pienempiä tammamääriä omistajalleen. Sen viimeinen ikäluokka syntyi 2015. Amerikassa 574 jälkeläistä ovat ansainneet 24 miljoonaa dollaria. Poikiensa Credit Winnerin ja Viking Kronoksen kautta se on oman orilinjansa perustaja.

American Winnerin perintö elää eteenpäin myös  erityisen merkittävänä emänisänä. Sen tyttärien jälkeläiset ovat ansainneet Amerikassa yli 63 miljoonaa dollaria. Tyttärenpoikia ovat esimerkiksi Muscle Hill ja Classic Photo, molemmat huikeita kilpahevosia ja menestyksekkäitä siitosoriita.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi