Amerikka ei näe Triple Crownin jännitystä tänä vuonna – Atlanta keskittyy Kanadan tammakilpailuihin
Åke Svanstedtilla on tuhannen taalan paikka kaapata Six Packilla 250 000 dollarin ykköspalkinto Yonkers Trotissa syyskuun ensimmäisenä päivänä. Kuva Totofoto

Amerikka ei näe Triple Crownin jännitystä tänä vuonna – Atlanta keskittyy Kanadan tammakilpailuihin

Hambletonianin voittaja Atlanta katkaisi spekuloinnit raviurheilun Triple Crownista tänä vuonna. Sitä ei ilmoitettu Yonkers Trotiin, sarjan toiseen osalähtöön.

Yonkers Trot keräsi muutenkin vähäisen kiinnostuksen. Finaalin palkintosumma on 500 000 dollaria, mutta puolen mailin radan kahdelle kierrokselle ilmoitettiin vain kahdeksan osanottajaa Helpisontheway, Lindsey’s Pride, Lindy’s Big Bang, Maxus, Mississippi Storm, Six Pack, The Veteran, Tito.

Ensi lauantaiksi ohjelmaan merkittyjä karsintoja ei siis ajeta, vaan kilpailu käydään heti finaalina 1.9. New Yorkin Cityn Yonkersin raviradalla aivan lähietäisyydellä Manhattanilta.

Triple Crown oikein järjestettynä on mahtava voimavara hevosurheilussa. Se on nähty USA:n laukkaurheilussa, jossa lähes kaikki kadunmiehet tuntevat Triple Crownin osakilpailut ja niiden voittajat.

Raviurheilun Triple Crownin kannalta on sääli, että kolmen kilpailun Hambletonian, Yonkers Trot, Kentucky Futurity keskimmäinen lenkki on heikoin.

Pohjois-Amerikassa kannattaisi Triple Crownissa harkita Yonkers Trotin tilalle siirrettävän USA:n kesäkuun Earl Beal Memorialia tai 15.9. Kanadan Canadian Trot Classicia, jotka molemmat palkintosummiltaan tai suosioltaan ylittävät Yonkers Trotin.

Atlanta tammakilpailuissa Kanadassa

Tänä vuonna, kun Hambletonianin voittaja oli tamma, ehkä tuokaan muutos ei olisi riittänyt säilyttämään raviurheilun Triple Crownin jännityksen kaarta viimeiseen osakilpailuun Kentucky Futurityyn.

Hambletonianin voittaneen tamma Atlantan valmentajan Rick Zeronin lähimmiksi suunnittelemat kilpailut kun ovat tammoille rajattuja eli Casual Breeze perjantaina 24.8., Simcoe 31.8. ja Elegantimage 8.9., jolloin samana päivänä ohjelmassa on myös mahdolliset karsintalähdöt avoimeen Canadian Trot Classiciin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi