Ruotsin keskusjärjestön uusi hallitus ryhmäkuvassa, Anders Källström on kolmas oikealta. Kuva:
Ruotsin keskusjärjestön uusi hallitus ryhmäkuvassa, Anders Källström on kolmas oikealta. Kuva:ST/Pressbild

Anders Källström Ruotsin raviurheilun ruoriin, yksi hallituksen jäsen valittiin arpomalla

Marjaana Alaviuhkolan seuraajalla on luottamustoimia raveissa ja jääkiekossa.

Hevosenomistajien ehdokas Mikael Melefors hävisi ST:n hallituspaikan arvonnassa kylmäveriyhdistys Sleipnerin ja Årjängin rataa pyörittävän Nordmarkens Travsällskapin edustaja Marita Arvidssonille.

Keskusjärjestö ST:n valtuutettujen kokous pidettiin keskiviikkona. Kokous valitsi ST:lle uuden hallituksen, jonka jäsenistö kasvoi kahdella seitsemästä yhdeksään. Kokous hyväksyi myös sääntömuutokset, joiden kiirehtiminen aiheutti arvostelua aiemmin keväällä.

Vaalivaliokunnan esitykseen oli tullut kaksi vastaehdokasta, Solvallan raviradan puheenjohtaja Anders Holmgren ja ravivalmentajien Jan Halberg. Holmgren ei saanut kannatusta.

Halberg, Arvidsson ja hevosenomistajayhdistyksen puheenjohtaja Mikael Melefors päätyivät uusintaäänestykseen kahdesta viimeisestä hallituspaikasta.

Halberg sai eniten kannatusta, ja Arvidsson ja Melefors ylsivät tasatulokseen, jolloin hallitukseen menijä ratkaistiin arvalla. Marita Arvidssonilla oli parempi arpaonni, ja hänestä tuli uusi hallituksen jäsen.

Ruotsin raviurheilun keskusjärjestön hallituksen jäsenet ovat: Anders Källström, 63, puheenjohtaja, Kerstin Peterson-Brodda, 70, varapuheenjohtaja, Marita Arvidsson, 50, Marie Dellhag, 51, Jan Halberg, 58, Anders Jonsson, 63, Remy Nilsson, 72, Hanna Norring, 28, ja Saila Quicklund, 60.

Uudeksi puheenjohtajaksi kokous valitsi varapuheenjohtajana toimineen Anders Källströmin. Hän on työskennellyt Ruotsin maataloustuottajien järjestön LFR:n toimitusjohtajana. Viime vuonna hänet valittiin Hästnäringens Nationella Stiftelsen (HNS) puheenjohtajaksi. Säätiö tukee hevostutkimusta ja Wångenin, Strömsholmin ja Flyingen hevosalan koulutuskeskusten toimintaa.

Källström on myös ATG:n hallituksessa ja Ruotsin jääkiekkoliigan hallituksen puheenjohtaja. Travrondenin mukaan Källström johtaa myös viskitehdas High Coast Distilleryn hallitusta.

Anders Källström on kotoisin Pohjois-Ruotsin Örnsköldsvikistä. Hänen isänsä Georg oli perustamassa Solängetin ravirataa vuonna 1952. Källström kertoi olevansa mukana neljässä kylmäverihevoskimpassa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi