Bazire jyrähti: ”Hevosemme eivät tule kilpailemaan Ruotsiin”
Jean-Michel Bazire ei lähetä hevosiaan kilpailemaan Ruotsiin. Kuva: HU arkisto

Bazire jyrähti: ”Hevosemme eivät tule kilpailemaan Ruotsiin”

Ranskalainen huippuvalmentaja on ärsyyntynyt ajotapakeskustelusta, joka sai alkunsa Nicolas Baziren ajovitsan käytöstä.

Jean-Michel Bazire kertoi Paris-Turf-lehdessä, että Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot ollut häneen yhteydessä Davidson du Pontin Elitloppet-osallistumisen tiimoilta.

Bazire kertoi ilmoittaneensa Malmrotille, jota hän pitää hyvänä tyyppinä, että tallin hevoset eivät kilpaile Ruotsissa. Syynä on, että “tiettyjen ruotsalaisten” taholta tuli kohtuuttoman jyrkkää kritiikkiä Davidson du Pontin Prix d’Amerique-voiton jälkeen. Bazire kokee tilanteen täysin kestämättömäksi.

Sen sijaan muissa Pohjoismaissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa nähdään Baziren tallin hevosia myös tulevaisuudessa. Hän ei ole itse käynyt ajamassa Ruotsissa enää muutamaan vuoteen kimmastuttuaan saamistaan isoista sakoista.

Huominen Travronden käsittelee laajasti ajotapojen eroja Ruotsissa ja Ranskassa. Jutut on jo aiemmin julkaistu lehden nettisivuilla.

Haastattelussa ST:n toimitusjohtaja Maria Croon kertoi, että hänelle tuli Nicolas Baziren ajamisesta “huono olo”. Puheenjohtaja Marjaana Alaviuhkola selvitti ajotaparikkeiden yhtäläistämistä UET:n kautta. Hän totesi, että eteläisemmässä Euroopassa asenteet poikkeavat pohjoismaisista.

Travronden kysyi myös ATG:n pelikohdepäällikkö Petter Johanssonilta, voisiko ATG LIve jättää näyttämättä niiden maiden lähtöjä, joissa ei välitetä hevosten hyvinvoinnista. Hän vakuutti, että vuoropuhelua pidetään yllä, mutta ainoat kilpailut, joita ATG ei enää näytä, ovat Britannian estelaukkalähtöjä. Niissä hevosten vakavan loukkaantumisen riski on suuri.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi