Bepi Bi on Sweden Cupin finaalin paras.
Bepi Bi on Sweden Cupin finaalin paras.Kuva: Anu Leppänen

Bepi Bi Sweden Cupin finaalin sankari - Stoelitenin voittaja Kouvolaan?

Alessandro Gocciadoro sai valita finaaliin ensimmäisenä radan, ja hän otti ykkösen. Siitä Bepi Bi piti johtopaikan ja voitti loppukilpailun 600 000 kruunun ykkösen ajalla 11,6a/1640m. Stoelitenin upea sankaritar Heliade du Goutier on alustavasti tulossa Kouvolaan.

Officer Stephen ja Dion Tesselaar yrittivät myös tosissaan keulaan, mutta Bepi Bi puolusti paikkansa sisäradalla. Avauspuolikas mentiin 08,5, sen jälkeen vauhti rauhoittui. Kierros jäi taakse 13,0-tempossa.

Bepi Bi hallitsi maalisuoraa, ja voitto tuli varmasti. Officer Stephen ei saanut kiritilaa, mutta Bepi Bi tuli sen verran ulospäin, että Officer Stephen oli kakkonen. Milliondollarrhyme kiri takaa kovaa ja kolmanneksi.

”Olen todella tyytyväinen hevoseen. Keli teki sen, etten ihan pystynyt avaamaan niin kovaa kuin olisin halunnut. Bepi Bi tuntui tosi hyvältä koko matkan ajan, maalissa oli vielä voimia jäljellä”, Gocciadoro sanoi. Kaino Laine hoitaa voittajaa.

Toto75-kierros alkoi Stoelitenillä, ja dramatiikkaa oli heti alussa. Suosikit Marion Fouty Bon ja Kali Smart laukkasivat kiihdytyksessä. Gabriele Gelormini pamautti Sébastien Guaraton Heliade du Goutierin johtopaikalle, ja juoksu ratkesi siihen. 5-vuotias ranskalaistamma veti reipasta ja voitti helposti ajalla 10,2a/1640m. Sayonara teki kovan spurtin takasuoralla ja oli kakkonen maalissa. Reijo Suomalaisen Club Nord Elit venyi kovassa seurassa sisäratajuoksun jälkeen viidenneksi Tapio Perttusen ajamana.

”Olen ollut täällä monta kertaa, mutta en voittanut. Nyt kun yleisöä on paikalla, halusin kiittää heitä maalisuoralla. Rata kestää hyvin, ranskalaiset hevoset ovat tottuneet juoksemaan tällaisissa olosuhteissa. Heliade on yksi parhaista tammoista Ranskassa”, Gelormini sanoi.

Ohjastaja Gabriele Gelormini kertoi tallialueella Hevosurheilulle, että Heliade du Goutier tulee seuraavaksi kilpailemaan Kouvolaan.

Kouvolan Arto Hytönen vahvisti, että tamma on alustavasti tulossa Kouvolaan, mutta vielä ei tiedetä, missä lähdössä se juoksee.

Tapio Perttunen oli tyytyväinen Club Nord Elitin suoritukseen.

”Club Nord Elit sai hyvän juoksun ja teki hyvän esityksen. Ehkä pikkuisen siitä puuttui, mutta tyytyväisiä ollaan. Rata on likainen, mutta nopea”, Perttunen totesi.

Päivitetty klo 19:03: Heliade du Goutierin kuskin kommentti Kouvolaan tulosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi