Ble du Gers jatkoi voittotahdissa – ”Fantastinen vanhempi herra”
Ble du Gers on voittoputkessa.Kuva: Anu Leppänen/HU-arkisto

Ble du Gers jatkoi voittotahdissa – ”Fantastinen vanhempi herra”

Frode Hamren valmentama 10-vuotias ranskalaisruuna Ble du Gers ravasi kuudennen peräkkäisen voiton Åbyn kultadivisioonassa Legolas Minne -kisassa.

Kakkossuosikki Gareth Boko kiersi keulaan toisella puolikkaalla ja veti avauskierroksen 11,4-vauhtia. Björn Goop käänsi Ble du Gersin kolmannella radalle reilu kierros ennen maalia. Vahva ranskalainen jyskytti eteenpäin ja painui johtopaikalle takasuoralla. Ble du Gers hallitsi ja voitti 200 000 kruunua ajalla 12,4a/2140m. Lucifer Lane kiri terävästi kakkoseksi. Tauolta palannut Martin De Bos sai tarkan juoksun porukan perällä. Se tuli asiallisesti pääjoukon mukana maaliin ja sijoittui yhdeksänneksi ajalla 13,5a.

”Ble du Gers menee parhaiten, kun se saa juosta kärjessä tai kärjen tuntumassa. Tänään olimme ensin takana ja jouduimme kiertämään pitkään kolmatta rataa, mutta hevonen oli fantastinen. Ble du Gers on jo vanhempi herra, mutta tuntuu aina vaan pirteältä ja on oikea supertähti”, Goop kehui.

Toto75-pelin avauskohteessa uskottiin suomalaismenetykseen. Alku näytti hyvältä, kun Björn Goop ajoi Kurri Jari Bokon keulaan sisäradalta. Maalisuoralla Kurri Jari Boko ei jaksanut puristaa ja oli kuudes maalissa. Takana seurannut Unico Broline kiri vapaata sisäkaistaa pitkin voittoon Erik Adielssonin ajamana. Hanna Lähdekorven Quantum Roc kiri kakkoseksi.

Mika Forss asteli voittajaesittelyyn Klass I:ssä. Magnus Dahlénin valmentama Beckham matkasi kolmantena sisäradan jonossa. Forss käänsi 4-vuotiaan Napoleon Barin pojan sisimmälle ohituskaistalle. Beckham tuli tuulispäänä ja ehti hurjalla kirillä ykköseksi ajalla 12,9a/1640m.

”Sitä en tiennyt voitettiinko, niin tasaista oli. Mutta maaliin tultiin täyttä vauhtia. Beckham on hieno ravuri, se tykkää kilpailla ja on helppo ajettava”, Forss kertoi.

Toto75-pelissä löytyi vain yksi 7 oikein tulos. Se toi onnelliselle pelaajalle 2,3 miljoonan euron voiton.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi