Philippe Allaire neuvottelee tallinsa väreihin pukeutuneen Yoann Lebourgeoisin kanssa. Kuva: HU arkisto
Philippe Allaire neuvottelee tallinsa väreihin pukeutuneen Yoann Lebourgeoisin kanssa. Kuva: HU arkistoHanna Laakso

Bugsy Malone näytti voimansa Angersin maratonilla

Philippe Allairen tallin miljonääriruuna Bugsy Malone esitteli hienoa kevätkuntoaan Angersin raveissa keskiviikkona. Se vei vastustamattomasti Grand Prix Angers Loire Metropole -lähdön 27 000 euron voittorahat.

Bugsy Malone lähti reilun kolmen kilometrin kisaan  50 metrin takamatkalta. Franck Nivard ajoi puolimatkassa johtoon, joka venyi maalisuoralla kahteen hevosen mittaan, vaikka Tony le Bellerin Echo de Chanlecy tuli loppua lujaa. Ready Cashin pojan voittoaika oli 13,5/3150m ja kakkonen sai ajan 14,8/3100m.

"Hevonen oli paineissaan, mutta toimi matkalla täydellisesti. Kiihdytin johtoon puolivälissä, ja sen jälkeen sillä ei ollut aikomustakaan päästää ketään ohi. On se kovaluonteinen hevonen", Nivard ihasteli Equidialle.

Bugsy Malonelle voitto oli 33. uran 74 startissa. Se voitti Angersissa 2018 ja oli toinen Aubrion du Gersin jälkeen 2019. Viime vuonna ravit olivat huhtikuussa koronatauolla.

Baziren tallin panos kisassa oli erikoinen. Startissa oli 4 hevosta, joista kolmella oli starttilistassa punainen, suupielet alaspäin -emoji. Se tarkoittaa, ettei menestyksestä elätellä toiveita.

Hevoset olivat Valokaja Hindö, Prix d'Amerique -kakkonen Davidson du Pont ja Dorgos de Guez. Ne tulivat 16 hevosen lähdössä viimeisille sijoille 11, 12 ja 14. Jo pelikertoimista näki, että niillä tehtiin valmistelustartti.  PMU:n referaatissa todettiin, että jokaisella ajettiin "yrittämättä" muiden perässä. Davidson du Pontista huomautettiin, että se käyttäytyi yhä hermostuneesti.

Baziren neljäs valmennettava Dreambreaker oli Alexandre Abrivardin ajamana neljäs ajalla 14,6/3125m. Se palkittiin 4 800 eurolla. Angers on reilun 1 400 metrin rata, jolla ajetaan myötäpäivään. Kaupunki sijaitsee 296 kilometriä Pariisista lounaaseen. Suomalaiselle hevosenomistajalle voisi olla vaikeaa perustella "préparer"-lähdön ajamista, jos matkakuluja kertyisi 600 kilometriltä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi