Timo Nurmoksen Calgary Games jatkaa uraansa ilman tappioita. Kuva: Anu Leppänen
Timo Nurmoksen Calgary Games jatkaa uraansa ilman tappioita. Kuva: Anu Leppänen

Calgary Games jälleen uskomaton, kasvattaja Menhammar mukaan omistajaksi

Derbyvoittaja Calgary Games oli odotetun vakuuttava ensimmäisessä UET Grand Prix -karsinnassa Solvallassa. Suuri uutinen oli se, että Timo Nurmos on myynyt osuuden Calgary Gamesistä Menhammarin siittolalle.

Jorma Kontio ajoi Calgary Gamesin johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Readly Expressin poika hallitsi maalisuoraa ja viiletti voittoon ajalla 12,1a/2140m. Mister Hercules, Ready Tonight ja Wallawalla Broline veivät seuraavat sijat ja finaalipaikat. Ari Moilasen ajama Consalvo yritti takaa kiriä, mutta tehtävä oli mahdoton.

”Calgary Games oli tosi hyvä taas tänään. On tosi ekstraa ajaa tällaisella hevosella. Hevonen tuntui hyvältä ja terveeltä, tänään ajoimme kenkien kanssa. Tämä on ylivoimaisesti paras 4-vuotias, se on fiksu ja rauhallinen”, Kontio kiitteli.

Menhammar Stuterin Johan Hellander oli mukana voittajaseremonioissa. ”Menhammar on nyt Calgary Gamesin osaomistaja. Uskomme, että hevonen tekee myös siitoksessa hienon uran. Timo päättää kilpailemisesta. Ainakin UET-finaali vielä ajetaan.”

”Calgary Games on fiksu ja rauhallinen hevonen myös valmennuksessa. Siinä on karismaa, ja sen juoksutekniikka on hieno. Margareta (Wallenius-Kleberg, Menhammarin omistaja) halusi derbyvoittajan siitosoriiksi. Tammojen omistajien kiinnostus ympäri maailmaa on ollut todella suurta. Spermatestit sujuivat hyvin. Syksyllä emme varmaankaan aja Breeders’ Crownia. Ranskan keskusjärjestön puheenjohtaja Barjon kutsui Calgary Gamesin Ranskaan kilpailemaan, mutta näitä asioita pitää miettiä Menhammarin kanssa”, Nurmos sanoi.

Toinen UET-karsinta sujui San Moteurin komennossa. Björn Goop ajoi sen keulaan lähtökiihdytyksen jälkeen. San Moteur hallitsi ja oli ylivoimainen ajalla 12,2a/2140m. Marre’s Dreamboy, Global Badman ja Nurmoksen Napoleon Cash veivät seuraavat sijat. Sahara Jaeburn kiri takaa viidenneksi.

Toto75-kierros alkoi Kali Smartin näytöksellä. 4-vuotias rautias tamma jätti kokeneemmat kilpasiskot helposti taakseen. Adrian Kolgjini latasi alussa, ja Kali Smart meni keulaan. Maalisuoralla valjakko irtosi muista helposti, voittotulos oli Stoelitenissä 10,2a/1640m. Nurmos-Kontion Dixie Brick seurasi kakkoseksi.

Nurmoksen Kapten Brodde palasi voittokantaan Toto75-kakkosessa yhden laukkastartin jälkeen. Erik Adielsson ajoi 4-vuotiaan S J’s Caviarin pojan johtohevosen rinnalle. Kapten Brodde paineli keulaan 400 jäljellä ja voitto ylivoimaisesti ajalla 13,9/2660m.

Toto75-kierros päättyi Petri Puron kasvattaman Maestro Crowen voittoon, Puro ja Risto Vähätalo kuuluvat myös omistajaporukkaan. Johan Untersteiner odotteli rauhassa parijonossa. Hän käänsi Maestro Crowen lopulliseen hyökkäykseen takasuoralla, ja Love Youn poika paineli 300 000 kruunun voittoon ajalla 14,1/3160m.

”Maestro Crowe on aina vähän jännittänyt kilpailla Solvallassa. Niin myös tänään, ravi alkoi luistaa vasta 600 metriä ennen maalia. Tämä oli ruunan viimeinen kilpailu minun valmennuksestani. Maestro palaa Petri Purolle. Saattaa olla, että Ranskan kilpailut ovat ajankohtaisia jatkossa”, Untersteiner sanoi.

Päivi ja Jorma Kontion kasvattama ja omistama La Verite sävähdytti ennen 75-kohteita. Kontio kaasutti 4-vuotiaan Readly Expressin pojan keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Vauhti pysyi reippaana, ja Team Melkko & Sorosen treenaama La Verite paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,5a/2140m. Nurmoksen Esplanad nousi kakkoseksi. Haapakankaan tallin Special Playmaker oli johtavan rinnalta hyvä kolmas.

”Totta kai olen erityisen iloinen La Veriten voitosta. Se oli viime startissa kipeä ja joutui tauolle. Katja Melkko oli optimistinen ennen kilpailua, ja hevonen oli hyvä”, Kontio kertoi.

Kontio ajoi voiton myös Reijo Liljendahlin Losch Bokolla. 3-vuotias Raja Mirchin tytär sai kiritilaa sisäradalta ja lennähti voittoon ajalla 13,3a/2140m. Onkel Investin Roubine oli johtopaikalta kolmas.

Nurmoksen Karisma Boko jatkaa uransa ilman tappioita viiden kilpailun jälkeen. Erik Adielsson kierrätti 4-vuotiaan Yarrah Bokon tyttären voittoon ajalla 11,7a/1640m.

Vincennesissä ajettiin Keski-Euroopan hevosten UET GP -karsinta. Eric Raffinin Hirondelle Sibey punnersi johtavan rinnalta voittoon ajalla 10,9a/2100m. Heliade du Goutier, Helgafell ja Hakim Griff selvittivät myös tiensä Åbyn finaaliin.

Lisätty Pariisin UET-karsinta klo 20.15.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi