Calgary Games ja Timo Nurmos. Kuva: Anu Leppänen
Calgary Games ja Timo Nurmos. Kuva: Anu Leppänen

Calgary Games jatkaa ilman tappioita, vakuuttava voittaja UET Grand Prixissä

Calgary Games, Timo Nurmos ja Jorma Kontio voittivat 4-vuotiaiden UET Grand Prix -finaalin näytöstyyliin. Kaksi miljoonaa kruunua tuli leikittelevän helposti ajalla 11,8a/2140m. Calgary Games jatkaa ilman tappioita yhdeksän kilpailun jälkeen.

Kontio ei jättänyt mitään sattuman varaan. Hän ajoi Calgary Gamesin johtopaikalle, vaikka ranskalaiset Hirondelle Sibey ja Helgafell haastoivat. Avauspuolikkaan jälkeen Kontio sai rauhoittaa vauhtia, kierros mentiin 14,2. Maalisuoralla Calgary Games lähti omille teilleen ja voitti ylivoimaisesti. Hirondelle Sibey seurasi kakkoseksi ja Mister Hercules kolmanneksi.

”Calgary Games on huippuhevonen joka suhteessa. Se oli tänään selvästi paras. Voimia jäi vielä paljon jäljelle, siksi helppoa oli. Toivottavasti tämä jatkaa kilpailemista vielä pari-kolme vuotta”, Kontio sanoi.

”Ei ole oikein sanoja enää tämän hevosen kanssa. Calgary Gamesissa kaikki palaset ovat paikallaan. Emme ole keksinet mitään asiaa, joka siltä puuttuisi. Jorma sanoi jo derbyn aikoihin, että hevonen lähtee auton takaa niin kovaa kuin tarvitaan. Tämän startin jälkeen hevonen menee Menhammarin siittolaan, ja spermaa pakastetaan. Ensi kevään se on siitoksessa, eikä kilpaile Prix d’Ameriquessa”, selvitti Nurmos, joka on omistajana voittanut UET Grand Prixin kaksi kertaa. Villiam oli ykkönen 2018.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi