Janne Korpi ajoi Carla Combon voittoon.
Janne Korpi ajoi Carla Combon voittoon.Kuva: Anu Leppänen

Carla Combo häikäisi Solvallassa

Solvallan 3-vuotislähdössä saatiin komea suomalaisvoitto. Maharajahin ja Arctic Helenin tytär Carla Combo oli Janne Korven ajamana paras ja sai 60 000 kruunua palkintorahaa. Nina Pettersson-Perklénin Be The One voitti Bergsåkerissa.

Gabriella Godiva (i. Raja Mirchi) oli lähtökiihdytyksen nopein. Carla Combo piti paikan johtavan takana. Ensimmäisellä takasuoralla Janne Korpi nosti tammansa toisella radalle ja haki kärkipaikan, vaikka johtohevonen yritti vastata. Avauskierros mentiin 16,9. Seuraavan puolikkaan Korpi sai ajaa rauhallisemmin.

Maalisuoralla Pekka Korven valmentama Carla Combo lähti omille teilleen ja voitti ylivoimaisesti ajalla 17,9a/2140m. Petri Salmelan Baccarat Time (i. Classic Photo) eteni neljänneksi. Timo Korvenheimon hevoset 3-vuotias Royal Duchess ja Hazelhen Hermes joutuivat jäämään pois henkilökunnan sairastumisen vuoksi. Ravinetti kertoi tämän tiedon.

Smokevalley Oy on voittajan omistaja ja Suvi Paloaho hoitaja. Janne Korpi oli erittäin tyytyväinen Carla Combon esitykseen. ”Tamma oli tänään paljon parempi mitä viikko sitten. Se tarvitsi sen startin, jotta kunto löytyi. Tänään oli eka autolähtö, ja lähdössä oli laukanvaara. Emä Arctic Helen oli hyvä kilpahevonen.”

Calgary Gamesin veli Decathlon (i. Muscle Hill) voitti myös Solvallassa. Jorma Kontio ajoi Timo Nurmoksen valmennettavan johtopaikalta ykköseksi ajalla 16,8a/2140m.

Solvallan 86-kohteista saatiin kaksi kakkossijaa Suomeen. Melkko & Sorosen Kenzoki Boko oli johtopaikalta hyvä kakkonen mailin ryhmässä Jorma Kontion ajamana. Örjan Kihlströmin ohjastama Gentiane Evening punnersi niukasti ohi.

Matti Nisosen valmentama Episode Nine toi kakkosen 2140m ryhmässä. Mika Forss käänsi 4-vuotiaan oriin kiriin kolmannesta parista ulkoa. Episode Nine tuli hyvin, mutta Ulf Ohlssonin ajama Hankypanky Redbank painui johtavan rinnalta niukkaan voittoon.

Montélähdössä suomalaisohjastajat ottivat kaksoisvoiton. Iina Aho ratsasti Commander Victoryn voittoon. Satu Liitiäisen Yrwing oli kakkonen.

Nina Pettersson-Perklénin valmennettavia kilpaili Bergsåkerissa. Reima Kuisla Stablen Be The One toi voiton. Se kiri Daniel Wäjerstenin ajamana väkevästi ja ehti johtaneen Killer Queen Bokon ohi. Ykköspalkinto oli 50 000 kruunua ja voittotulos 18,1/2160m.

Mika Haapakankaan Special Topmodel otti toisen peräkkäisen kakkossijan 2140m autolähdössä. Dwight Peters ajoi. Robert Berghin Bara Mahara kiersi toisella puolikkaalla keulaan ohi Special Topmodelin ja siitä voittoon.

Kylmäveristen avoin ryhmä oli dramaattinen. Grisle Odin G.L. laukkasi heti lähdössä. Jan-Olov Perssonin Bellfaks johti ja näytti voittajalta, mutta laukka hieman ennen maalia toi hylkäyksen. Mats E Djusen tarkasti ajama Don Viking nousi ykköseksi ajalla 26,1a/2140m.

Roni Paldanin Yankee Blue sai kääntyä voittajaesittelyyn tiistaina Bollnäsissä. Mika Forss ajoi ykkösen ajalla 14,0a/1640m. Melkko & Sorosen Bellatrix Club oli kolmas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi