Click Bait löi Don Fanucci Zetin, Grande Diva Sisu tammojen kolmas
Stefan Melander saa suunnitella Click Baitille startteja kevään suurkisoihin. Kuva: Jarno Unkuri

Click Bait löi Don Fanucci Zetin, Grande Diva Sisu tammojen kolmas

Färjestadin pitkäperjantai tarjosi tuulahduksen keväästä. Stefan Melanderin Click Bait voitti Prins Carl Philips Jubileumspokalin ja ravasi mailin aikaan 09,9a. Grande Diva Sisu aloitti tammojen lähdössä hyvällä kolmossijalla.

Per Lennartssonin ajama Click Bait oli alussa ylivoimaisen nopea. Se kiisi kärkeen ohi Don Fanucci Zetin. Kierros mentiin 11,7. Päätöspuolikkaalla Lennartsson löi kaasun pohjaan. Click Bait paineli viimeiset 500 metriä 06,8-vauhdilla ja voitti 250 000 kruunua helposti. Don Fanucci Zet nousi kierros ennen maalia rinnalle ja seurasi vahvasti kakkoseksi ennen voittajan tallikaveria Union Forbesia. Halme-Heiskasen Sahara Peyote kiri hienosti viidenneksi ja juoksi kovan tuloksen 10,4a. Ennätys parani 1,2 sekuntia.

”Click Baitilla on todelle hieno tyyli ravata kovaa. Minun tarvitsi vain kaasuttaa alussa keulaan. Nyt hevonen oli yhtä kuin viime vuoden Fyraåringelitenissä Solvallassa, jolloin se oli kakkonen Ecurie D:n jälkeen”, Lennartsson kehui.

”Olen tosi tyytyväinen Don Fanucci Zetin esitykseen. Click Bait on tosi hyvä sprintteri. Kun Don Fanucci Zet saa startteja, niin myös sen lähtönopeus paranee”, Örjan Kihlström sanoi.

Viisivuotiaiden tammojen lähtö aloitti perjantain Toto75-kierroksen. Örjan Kihlström ajoi suursuosikki Milady Gracen johtopaikalle. Per Nordströmin Grande Diva Sisu jäi aluksi toisen jonon vetäjäksi. Nordström halusi tarjota tammalleen helpon juoksun kauden avausstartissa ja pakitteli porukan hännille.

Maalisuoralla oli dramatiikkaa. Daniel Redénin valmentama Milady Grace näytti purjehtivan voittoon, mutta se laukkasi yllättäen vähän ennen maalia. ”Laukka yllätti myös minut. Hevonen tuntui vahvalta ennen sitä”, Kihlström selvitti. Rinnalle kiertynyt Björn Goopin ajama Gina Mearas oli kakkonen maalissa, mutta peri voiton, kun Milady Gace hylättiin. Jenna Leskiranta on voittajan hoitaja. Grande Diva Sisu tuli vahvasti päätöspuolikkaan ja otti kolmossijan. Esitys lupaa hyvää kautta Einari Vidgren Oy:n omistamalle tammalle.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi