Daniel Redén illan kuningas Bergsåkerissa ja Solvallassa
Kenneth Haugstad, Heavy Sound ja Daniel Redén saivat viime vuonna kutsun Elitloppetiin.Kuva: Solvalla

Daniel Redén illan kuningas Bergsåkerissa ja Solvallassa

Daniel Redénin tallin hevoset valloittivat avoimet lähdöt niin Bergsåkerissa kuin Solvallassa. Heavy Sound ja Snowstorm Hanover olivat vakuuttavat voittajat.

Toto86-kierros alkoi Bergsåkerin avoimella lähdöllä. M.T. Insider oli odotetusti nopein ensimmäisillä sadoilla metreillä. Kun Heavy Sound eteni rinnalle, Olle Alsen luopui keulapaikasta. Avauspuolikas mentiin 10,7. Kenneth Haugstad lasketteli Heavy Soundilla varmaan voittoon ajalla 10,7a/1640m. Mindyourvalue W.F. pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi. Maarit Mäkelä on Heavy Soundin hoitaja.

”Kaikki sujui hienosti, ja Heavy Sound tuli vahvasti ravaten maaliin asti. Ihan tarkkaan en tiedä, mitä tähtäimiä Daniel on asettanut, mutta uskon, että kolmen viikon päästä kilpaillaan uudelleen”, sanoi Haugstad, joka on ajanut 10-vuotiaan ruunan kaikki 57 kilpailustarttia.

The Onions lopp päätti 86-kierroksen. Timo Nurmoksen Brother Billin kauden aloitusta odotettiin suurella mielenkiinnolla. Mutta Jorma Kontion ajama ruuna laukkasi lähtöauton takana hervottomasti ja hylättiin.

Magnus A Djusen ajama ja Redénin valmentama Snowstorm Hanover singahti keulaan ja avauspuolikkaan 08,0-kyytiä. Stefan Melanderin omistama Muscle Massiven 8-vuotias poika paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 09,8a/1640m. Snowstorm Hanover kilpaili pitkästä aikaa ilman kenkiä. Milliondollarrhyme sinnitteli johtavan rinnalta kakkoseksi ennen Melanderin Click Baitia. Finlandiaan tulossa oleva Stoletheshow eteni neljänneksi.

”Wau, millainen meno hevosella oli”, Redén innostui. ”Nyt Snowstorm tuli loppuun saakka. Hoitaja Lina Pergenius on tehnyt hyvää työtä sen kanssa. Ja hevonen tulee hyvin toimeen myös Magnus Djusen kanssa.”

Jussi Hietalahden General Norrgård kaarsi voittajaesittelyyn ennen 86-kohteita Bergsåkerissa. Daniel Wäjerstenin startti takamatkan juoksuradalta onnistui hienosti, ja General Norrgård paineli keulaan jo avauskaarteessa. 4-vuotias Maharajahin poika vastasi tarpeen mukaan ja voitti ajalla 15,8/2160m.

”Omistaja Suomesta kertoi, että hevonen lähtee kovaa. Siksi ajoin heti alussa eteenpäin. Hevonen tekee vain sen, mikä on tarpeen, siksi muut pääsivät aika lähelle. Hevonen on kyvykäs. Voimme vielä paljon parantaa menoa, nyt se menee treenibalanssilla”, Wäjersten sanoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi