Pekka Lillbackalla riittää jännitettävää elokuun ensimmäisenä keskiviikkona. Kuva: Anu Leppänen
Pekka Lillbackalla riittää jännitettävää elokuun ensimmäisenä keskiviikkona. Kuva: Anu Leppänen

Derbyfinaalissa suomalaishevonen – ”Nyt meillä on aikaa viimeistellä”

Pekka Lillbackan kasvattama ja omistama Wolt ravasi 4-vuotiaiden Svenskt Kallblodsderbyn karsinnassa kakkoseksi ja hankki finaalipaikan hienolla juoksulla Östersundissa. Öystein Tjomslandin valmennettavat veivät molempien karsintojen voitot.

Tjomslandin Tangen Bork oli ensimmäisen karsinnan suursuosikki. Se paineli johtopaikalle. Ulf Ohlssonin ajama Wolt (Moe Odin) eteni sen rinnalle. Tom Erik Solbergin ajama Tangen Bork paineli varmaan voittoon. Bork Odinin poika ravasi tuloksen 23,6a/2140m. Jan-Olov Perssonin valmentama Wolt piti varmasti kakkoseksi ajalla 23,9a.

”Olen tosi tyytyväinen Woltin esitykseen. Se laukkasi viimeksi, mutta meni nyt varmasti ravia. Tuollainen esitys johtavan rinnalta on kova suoritus. Luulen, ettei Uffe (Ulf Ohlsson) edes yrittänyt haastaa voittajaa, vaan ajoi vain varmasti finaaliin. Nyt meillä on 14 vuorokautta aikaa viimeistellä ja fiksata hevosta finaaliin”, Persson kertoi.

Toinen karsinta oli Tjomslandin hevosten välinen koitos. Vidar Hopin ajama Brenne Bas (Horgen Tore) pinnisti johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 25,5a/2140m. Tjomslandin itsensä ajama Langlands Hövding (H.G. Balder) johti. Se taisteli hyvin, mutta Brenne Bas oli hivenen vahvempi.

Tammaderbyn karsintoja ajettiin myös kaksi. Voitot menivät Norjaan. Vidar Hop ajoi Monica Sönstegårdin April Faxan (Smedheim Solan) ensimmäisessä voittoon. Anders Wolden Lundströmin Hopp Karoline palasi pitkältä tauolta suoraan toiseen karsintaan, mutta oli heti valmis voittamaan Åsbjörn Tengsareidin ajamana.

Derbyfinaalissa Tjomslandin tallista kilpailee viisi hevosta. Jan-Olov Perssonin valmennettavia kisaa kolme. Finaali juostaan keskiviikkona 4. elokuuta.

Svenskt Kallblodsderby -finaali

2140m – 1. palk. 700 000 kruunua

1 Langlands Hövding (H.G.Balder) - (Öystein Tjomsland)
2 Brenne Bas (Horgen Tore) - (Öystein Tjomsland)
3 Tangen Bork (Bork Odin) - (Öystein Tjomsland)
4 Wolt (Moe Odin) - (Jan Olov Persson)
5 Oppgårdsdrängen (Tekno Odin) - (Jan-Olov Persson)
6 B.W.Bille (Dotterud Teddy) - (Jan -Olov Persson)
7 Soldhöjdens Drake (Lome Brage) - (Ola Åsebö)
8 Mjölner Röder (Horgen Tore) - (Jan Roar Mjölneröd)
9 Grisle Tore G.L. (Horgen Tore) - (Öystein Tjomsland)
10 Balder Odin (Moe Odin) - (Johan Kringeland Eriksen)
11 Eld Tekno (Tekno Odin) - (Oskar Kylin Blom)
12 Nelson August (Moe Odin) - (Öystein Tjomsland)

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi