Derbyvoittaja Hail Mary Berghiltä Redénille
Robert Bergh.Kuva: HU-arkisto

Derbyvoittaja Hail Mary Berghiltä Redénille

Hail Mary voitti Robert Berghin valmennuksesta Svenskt Travderbyn viime vuonna ja on juossut 7,6 miljoonan kruunun voittosumman. Menestyksistä huolimatta Hail Mary vaihtaa valmentajaa. Daniel Redén on uusi treenari.

Hail Mary ehti kilpailla Berghin tallista 26 kertaa, voittoja tuli 19. Tuleva Elitloppet-voittaja, Redénin tallin Don Fanucci Zet jäi derbyssä kakkoseksi.

Tämä kausi on ollut 5-vuotiaalle Hail Marylle vaikea. Kuusi kilpailua ovat tuoneet totosijat 2-2-0 ja 361 000 kruunun voittosumman. Myös Stall Maryn muut omistamat tai osaomistamat kahdeksan hevosta jättivät Berghin tallin.

”Tämä on raskainta, mitä valmentaja voi kokea”, Bergh sanoi Travrondenissa.

”Voin todeta, että tämä kausi ei ollut sellainen, mitä olimme toivoneet. Tarvitsimme muutoksen. Lisäksi yhteydenpito meidän ja valmentajan välillä ei ole toiminut”, osaomistaja Mehdi Yazdanpanah kertoi Travrondenissa.

Sulkysport tavoitti Hail Maryn uuden valmentajan Daniel Redénin perjantaina.

”Tuskin kukaan valmentaja sanoo ei kiitos, jos Hail Maryn kaltaista hevosta tarjotaan valmennukseen. Jos minä olisin sanonut ei, niin joku toinen olisi varmasti sanonut kyllä”, Redén toteaa.

”Minulla ei ole tarkkaa historiaa, mitä on hevosen kanssa tapahtunut, ja minun täytyy muodostaa oma käsitykseni hevosesta. Luulen, että se on leikattu etupolvesta, eikä hevosella ole ajettu kuukauteen.”

”Tietysti on erittäin ikävää valmentajalle, jolta tällainen hevonen lähtee. Bergh on rakentanut Hail Maryn ja tehnyt siitä tähden.”

Linkki ATG:n juttuun

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi