Örjan Kihlström sai nauttia Hail Maryn vauhdista.
Örjan Kihlström sai nauttia Hail Maryn vauhdista.Kuva: Anu Leppänen

Derbyvoittaja palasi ja hurmasi menollaan – ”Ihan kelpo hevonen”

Elitloppet-paikoista ajettiin Rättvikin mailin ryhmässä. Daniel Redénin valmennuksesta aloittanut Hail Mary vei voiton ajalla 10,1a/1640m. Timo Nurmoksen Seismic Wave teki myös hienon juoksun.

Disco Volante lähti kasiradalta katapultin lailla ja syöksyi johtoon. Mats E Djusen ajama Seismic Wave avasi myös kovaa ja nousi Disco Volanten rinnalle. Avauspuolikas mentiin 08,3, ja Seismic Wave siirtyi johtoon. Örjan Kihlström piti alussa huolen, että pysyi toisella radalla, Hail Mary eteni johtavan rinnalle.

Maalisuoralla Hail Mary puristi ykköseksi. Sen ravi pysyi hyvin kasassa maaliin saakka. Hail Mary tuli viimeiset 700 metriä 08,3-vauhtia. Ykköspalkinto oli vaatimaton 50 000 kruunua. Seismic Wave teki myös lupaavan esityksen, ja oli kakkonen ajalla 10,3a. Myös sille voi ennustaa Elitloppet-paikkaa. Alessandro Gocciadoron valmennuksesta aloittanut Bythebook oli hyvä kolmas tuloksella 10,5a.

”Mikä taistelija. Hail Mary muistuttaa paljon Propulsionia”, Redén sai sanottua.

”Ihan kelpo hevonen”, Kihlström aloitti haastattelun hymyssä suin. ”Se tiedettiin, että Hail Maryn luokka on kova. Suoritus ei tullut yllätyksenä. Hevonen meni vähän laiskantuntuisesti, mutta teki sen mitä tarvittiin ja pyydettiin. Tosi miellyttävä tuttavuus.”

Robert Berghin valmennuksessa Hail Mary voitti Derbyn 2020. Googoo Gaagaan 6-vuotiaan pojan voittosumma on 7,6 miljoonaa kruunua.

Uusia Elitloppet-kutsuja on luvassa Åbyn lauantain V75-kierroksen yhteydessä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi