Don Fanucci Zet jahtaa uutta Elitloppet-voittoa Umåkerin voiton jälkeen.
Don Fanucci Zet jahtaa uutta Elitloppet-voittoa Umåkerin voiton jälkeen.Kuva: Anu Leppänen

Don Fanucci Zet Uumajan valtias, samoin Redén ja Kihlström

Kolme lähtöä, 50 minuuttia, palkintorahoja 510 000 kruunua. Daniel Redénin hevoset Don Fanucci Zet, Bugatti Miles ja Mister Hercules veivät voitot Umåkerin 75-lähdöissä Örjan Kihlströmin ajamana.

Kihlström piti sisäradalta johtopaikan Guldbjörken-kultadivisioonassa. Don Fanucci Zet paineli avauspuolikkaan Esprit Sisun prässätessä 09,3. Diamanten sai johtavan takaa kiritilaa ja näytti maalisuoran alussa hetken uhkaavan jopa johtohevosta. Mutta Don Fanucci Zet paineli helposti 200 000 kruunun voittoon ajalla 11,8a/2140m. Diamanten oli kakkonen ja hyvin takaa kirinyt Timo Nurmoksen Antonio Trot kolmas.

”Pelkäsin, että Don Fanuccio Zet menettää johtopaikan takasuoran lopussa, jos se ei ehdi vastata Antonio Trotille. Don Fanucci joskus laiskottelee keulassa, mutta ei tänään. Se vastasi hyvin”, Redén sanoi ja jatkoi. ”Hail Mary oli hyvä hiitissä. Meillä on vielä aikaa miettiä, ajammeko sillä Elitloppetissa.”

”Don Fanucci tuntui niin hyvältä kuin vain voi, se on tip-top -kunnossa. Sille käy Elitloppetin kaksi hiittiä hyvin, kuten se on näyttänyt. Ensi viikon puolivälissä päätän, mitä hevosta ajan Elitloppetissa”, kertoi Kihlström, joka viime vuonna voitti Elitloppetin juuri Don Fanucci Zetillä.

Viisivuotiaiden Berth Johanssons Memorialissa maksettiin myös 200 000 kruunun ykkönen. Mika Forssin ajama Hector Sisu piti aluksi johtopaikan. Kihlström ajoi takarivistä startanneella Mister Herculeksella eteenpäin, ja valjakko eteni keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Veijo Heiskasen Kurri Jari Boko taivalsi rinnalle. Maalisuoralla Kurri Jari Boko tarjosi hyvän vastuksen, mutta hävisi kaulanmitan. Mister Hercules voitti ajalla 13,1a/2140m. Petri Salmelan valmentama Hector Sisu ei saanut kiritilaa ja seurasi kolmanneksi.

”Jätin Norjan laput vetämättä. Jos olisin vetänyt silmälaput, Mister Hercules olisi ollut ainakin 50 metriä parempi. Olisi ehkä pitänyt vetää ne, silloin takana juossut olisi myös saanut mahdollisuuden”, Kihlström selvitti.

Redén-Kihlström -kaksikolle tuli voitto myös pronssidivisioonassa. Kihlström ajoi Bugatti Miles -oriin johtavan rinnalle kierros jäljelle ja purjehti siitä voittoon. Just A Flirt eteni neljännestä ulkoa viidenneksi.

Veera Vekolan Frozen A.F. teki hienon juoksun Klass II:ssa, ja jossiteltavaakin jäi. Mika Forss ajoi ruunan johtoon rynnänneen Behind Lordin taakse. Johtavan rinnalle kiertynyt Bara Mahara paineli keulaan Rikard N Skoglundin ajamana maalisuoralla ja meni varmasti ykköseksi. Forss pääsi nostamaan Bara Maharan taakse, mutta kiritilaa ei tullut, ja Frozen A.M. oli kolmas maalissa.

Suomalaisvoitto saatiin jo ennen 75-kohdelähtöjä. Björn Goop karautti Taisto Koiviston General Moneymakerin komealla takasuoran spurtilla keulaan. General Moneymaker jatkoi kovaa menoa maaliin saakka ja voitti ylivoimaisesti ajalla 13,5a/1640m.

”Hevonen tuntui hyvältä jo pruuvissa, ja uskalsin ajaa kovaa takasuoralla. Hevonen veti hyvin maaliin saakka, hieno suoritus. Hauskinta tässä voitossa on, että omistajat ottavat ilon irti voitosta”, Goop sanoi. Omistajilla oli Suomen lippu seremonioissa.

Vårbjörken oli kylmäveristen päälähtö. Gunnar Melander ohjasti Månlykke A.M:n keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Månlykke piti vauhdin reippaana ja paineli varmasti ykköseksi ajalla 20,8a/1640m. B.W. Rune kiersi kolmannen kautta johtohevosen rinnalle ja oli vahva kakkonen. Antti Ala-Rantalan Nyland yritti takaa nousta kärkitaistoon, mutta vauhti oli kovaa. Nyland oli maalissa kuudes ajalla 21,4a.

”Månlykke on parantanut menoaan vielä viime vuodesta, kun saimme talvella ajettua hyvän treenijakson. Maanantaina olen luvannut kertoa Anders Malmrotille, starttaammeko Elitkampenissa”, Melander kertoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi