Dusktodawn Boogie kiisi voittoon Vincennesin loppusuoralla
Dusktodawn Boogie kirii Vincennesin 4-vuotislähdön voittoon.Kuva: Equidia Pro

Dusktodawn Boogie kiisi voittoon Vincennesin loppusuoralla

Suomessa syntynyt Dusktodawn Boogie kiri uskomatonta vauhtia voittoon 4-vuotiaiden Prix Charles Tiercelin -lähdössä Vincennesissä sunnuntaina.

Kenneth Danielsenin tammalla oli takarivin sisin lähtörata. Kun edestä startannut Inoubliable lähti hitaasti, Dusktodawn Boogie jäi porukan hännille. 600 metriä mentiin 09,9 ja 1100 metriä 11,3-kyytiä.

Jean-Michel Bazire ei Dusktodawn Boogien kärryillä hätääntynyt. Hän odotteli vetäviä selkiä eteen ja sai niitä. Loppukaarteessa hän nosti Dusktodawn Boogien kiriin ulkoradoille. Häijään Oriaseman kasvattama tamma tuli hurjaa vauhtia ja kiisi voittoon ajalla 12,0a/2100m. Ykköspalkinto oli 54 000 euroa. Mascate Matchin nimissä oleva SE-aika on kymmenyksen huonompi. Veikko Haapakangas oli hoitamassa Dusktodawn Boogieta, joka kukisti nipun kovia ranskalaisia ja italialaisia oriita. Tamma juoksi ensimmäisen kerran ilman kenkiä.

Prix de Lille -lähdössä nähtiin ruotsalaisia ja norjalaisia. Seinäjoki Racen viimevuotinen voittaja Dear Friend pinkaisi kasiradalta johtopaikalle. Björn Goopin ajama Global Trustworthy oli seuraava keulahevonen, 1100 metriä mentiin 09,7-kyytiä. Jean-Michel Bazire käänsi suosikki Feydeau Sevenin kiriin toisesta ulkoa, ja ylivoimainen voitto tuli ajalla 10,8a/2100m. Johan Untersteinerin ajama Dear Friend pinnisti kakkoseksi ennen Alessandro Gocciadoron valmentamaa Global Trustworthyä. Norjalaistamma Calina oli neljäs. Chief Orlando jäi palkintosijojen ulkopuolelle.

Johan Untersteiner oli tyytyväinen kakkossijaan. ”Dean Friend lähti kovaa, ja saimme hyvän selän. Saimme maksimijuoksun ja maksimisijoituksen. Pari lähtöä ajetaan vielä täällä Ranskassa.”

Prix du Calvados oli Prix du Cornulierin karsintalähtö. Francois Lagadeucin ratsastama Fantaisie viiletti 67 500 euron voittoon ajalla 12,8/2850m. Nicolas Bridault on voittajan valmentaja. Vuoden 2020 Finlandia-ajon sankari Jerry Riordanin Zarenne Fas seurasi kakkoseksi ja tarjosi hyvin vastuksen. Bilooka du Boscail oli kolmas ja sai myös paikan Cornulieriin. Montékuningas Bilibili on vielä kaukana huippukunnosta. Fado cu Chene johti 30 metrillä, mutta se hylättiin epäpuhtaasta ravista, ja Paul Philippe Ploquin joutui ajamaan sen puolimatkassa ulkoradoille.

Tulokset ja video LeTrotin sivuilta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi