Eagle Eye Sherrylle Svenskt Trav-Oaks, Bramblingille Svenskt Trav-Kriterium
Daniel Redén on kriteriumvoittaja Bramblingin valmentaja. Kuva: Anu Leppänen

Eagle Eye Sherrylle Svenskt Trav-Oaks, Bramblingille Svenskt Trav-Kriterium

Björn Goopin valmentama Eagle Eye Sherry ravasi yllätysvoiton tammakriteriumissa Solvallassa. Pikkuyllätys oli myös Daniel Redénin Bramblingin ykkönen kriteriumissa. Bold Eagle on kummankin voittajahevosen isä. Hieno suomalaismenestys saatiin 75-pelin päätöksessä, kun Anything For You otti kakkossijan.

Eagle Eye Sherry (Bold Eagle) ja Beauty Kronos (Muscle Hill) ottivat tiukasti yhteen Trav-Oaksin avauksessa, ja samaan rintamaan yritti myös Hoboken Am (Muscle Hill). Avauspuolikas oli 08,8-vauhtinen, ja Beauty Kronos painui johtoon. Jorma Kontion ajama ja Timo Nurmoksen valmentama Hoboken Am jäi vetämään toisen radan jonoa.

Beauty Kronos laukkasi loppusuoran alussa. ”Kaikki olivat varmaan väsyneitä, mutta ei laukka siitä johtunut. Hevonen ei ravannut koko matkalla ihan puhtaasti”, Örjan Kihlström selvitti. Hoboken Am näytti etenevän voittoon, mutta kiritilat saanut Eagle Eye Sherry rynnisti viimeisellä sadalla metrillä ohi ja voittoon ajalla 13,1a/2140m. Ykköspalkinto oli 2,8 miljoonaa kruunua. Timo Nurmoksen Hoboken Am oli urhea kakkonen ja tienasi 1,4 miljoonaa kruunua.

”Olen todella iloinen. Tämä on vielä äidin kasvattama. Ja iloinen olen myös, että Stefan Persson ajoi voiton. Olemme olleet ystäviä todella pitkään. Hoitaja Jenny Nordensson on tehnyt uskomattoman hienoa työtä hieman oikukkaan tamman kanssa”, Goop sanoi. ”Näin loppusuoralla, ettei Jorman hevosella ollut enää paljon voimia, ja lähdin kiriin. Voitto tuntuu tosi hyvältä myös minulle. Kun olin vielä treenari, niin Björn ajoi usein minulle”, Persson kertoi.

Kihlström täräytti hieman yllättäen Bramblingin (Bold Eagle) kriteriumissa keulaan. Önas Prince (Chocolatier) tuli rinnalle, mutta Per Nordström ei vaatinut vauhtia. Per Lennartsson löysi hyvät iskuasemat Goopin San Moteurilla (Panne de Moteur) Önas Princen takaa. Nurmos-Kontion Henry Flyer Sisu (Bold Eagle) ja Reijo Liljendahlin Manny Muscle (Muscle Hill) seurasivat seuraavina toisen radan jonossa.

Maalisuoralla käännyttiin kolmen hevosen rintamassa. Brambling piti sisäradalta ykköseksi. Rinnalle kiertänyt San Moteur oli kakkonen. Henry Flyer Sisu haparoi lyhyesti maalisuoran puolivälissä, ja siihen saattoi mennä voitto. Kolmossija tuli väkevän esityksen päätteeksi, eikä voittokaan ollut kaukana. Hannu ja Mikko Laakkosen Manny Muscle ei jaksanut seurata kirissä Henry Flyer Sisua ja jäi seitsemänneksi. Ykköspalkinto oli 4 miljoonaa kruunua.

”Brambling osaa taistella, eikä anna periksi”, Redén iloitsi. Brambling haluaa todella kilpailla toista hevosta vastaan. Kurvitekniikassa on vielä vähän hiomista, siksi otin loppukaarteen varman päälle. Kriteriumin voitto on aina iso asia. Erityisen hyvältä se tuntuu nyt, kun Beauty Kronos laukkasi tammakriteriumissa”, Kihlström sanoi.

Erik Adielsson ajoi Anything For Youn keulaan pronssifinaalissa. Ilman kenkiä juossut Risto Airaksisen valmennettava paineli kovaa, avauskierros 12,9. Per Lennartssonin ajama Mr Clayton J.F. sai johtavan takaa kiritilaa ja pinnisti niukasti ykköseksi. Jaakko Kyrön omistama Anything For You taisteli tiukasti ja oli kakkonen. Kärkipari sai saman ajan 11,4a/2140m. Valiant Dream oli maalissa seitsemäs.

Mertsi Bollströmin Bansky paineli johtopaikalle Klass II -finaalissa. Se jaksoi Johan Untersteinerin ajamana viidenneksi. Uncle Töll kiri ykköseksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi