Ecurie D:n ylväs olemus hurmasi nyt Lexingtonin legendaarisella The Red Milella. Kuva: HU arkisto/
Ecurie D:n ylväs olemus hurmasi nyt Lexingtonin legendaarisella The Red Milella. Kuva: HU arkisto/Anu Leppänen

Jujubee meni 08,1 Kentucky Futurityssä, Ecurie D voitti ajalla 08,9

Valmentaja Åke Svanstedt hyrisi tyytyväisenä jo koelähdön jälkeen syyskuun lopulla. Uran avaus Amerikassa ei jättänyt toivomisen varaa sunnuntaina Lexingtonin Allerage Open Trotissa. "Mystery horse Ecurie D has made a smashing success!" kuuluttaja kiljaisi.

Svanstedt ei arkaillut kiihdyttää suoraan johtoon reippaassa avauksessa, ja loppusuoralla Marko Kreivin ja Süleyman Yükselin vauhtihirmu irtosi muista. Luc Blaisin Hambo-voittaja Forbidden Trade kiri tulisesti kakkoseksi, mutta eroa jäi reilut kaksi hevosen mittaa. Ecurie D paransi ennätystään 09,2a lukemaan 08,9. Ykköspalkinto oli 68 000 USD.

Sarah Svanstedt kertoi, että mukaan pääseminen ilahdutti taustajoukkoja, koska hevosella ei ollut montaa starttia, eikä suuria ansioita tältä vuodelta. Seuraavaksi tehtäväksi hän ilmoitti Breeders Crownin, jonne ori voidaan kutsua tai maksaa mukaan sakkomaksulla, koska isä Infinitif ei kuulu Breeders-oreihin.

Voitto oli Svanstedtille päivän kolmas. Hän ohjasti ykköseksi ensin 3-vuotiaan Rattle My Cagen ajalla 09,4 ja sitten tamma Splash Blue Chipin tuloksella 09,5.

Sunnuntain päälähdöt, Kentucky Futurityt urospuolisille ja tammoille olivat vauhti-iloittelua molemmat.  Tammojen lähdön voitti maalikameran kuvassa yllättäjä, Todd Lutherin valmentama Katie's Lucky Day (i. Uncle Peter) ajalla 08,9. Sitä ohjasti Trevor Smith,25.

Suosikki Bella Bellini (i. Bar Hopping), jota ajoi Dexter Dunn, jäi toiseksi puolen turvan mitalla ja samalla ajalla. Kolmantena maalilinjan ylitti 47-kertoiminen May Karp (i. Cantab Hall) tuloksella 09,0. Tim Tetrick ajoi ja Lucas Wallin valmentaa.

Ohiolaiset veljekset Greg ja Todd Luther omistavat Black Magic Llc -tallin, joka aloitti muutama vuosi sitten ostamalla varsoja miljoonalla dollarilla. He olivat maksaneet Katie's Lucky Dayn mukaan 351 000 dollarin Filly Futurityyn 50 000 taalan sakkomaksulla.

"Maksamme sen seuraavaksi Breeders Crowniin, ja sitten se on ilmoitettu Harrisburgin Mixed Saleen", kertoi Greg Luther.

"No katsotaan sitä sitten. Myynnistä luovutaan, jos tamma pärjää Breedersissä", veli Todd toppuutteli vieressä.

Ori Jujubee (i. Creatine) on tehnyt loistojuoksuja koko kauden. Sillä on 13 voittoa 16 startista. Sitä ei oltu ilmoitettu Hamboon, mutta kasvattaja-omistaja Jon Erdner maksoi sen 75 000 USD sakkomaksulla 561 000 dollarin Kentucky Futurityyn.

Voitto tuli helposti, vaikka Andy McCarthy joutui takasuoralla vaihtamaan pariin kertaan johtopaikkaa eteenpäin rynnistäneen Cuatro de Julion (i. Trixton) kanssa. Loppusuoralla Jujubee oli ylivoimainen ja jätti Cuatro de Julion ja kumppanit usean mitan päähän. Voittoaika oli 08,1. Greg Wright jr valmentaa.

Vain Åke Svanstedtin Six Pack on meni lujempaa, 07,9 voittaessaan 2018. Svanstedtin paras tänä vuonna, Andy Millerin ajama Fly Light (i. Father Patrick) oli kolmas. Cuatro de Julio ravasi 08,7 ja Fly Light 08,9. Myös Jujubee on menossa sakkomaksulla Breeders Crowniin.

"They had the guts and got the glory", haastattelija Brown totesi osuvasti. Molempien voittajien taustajoukoilla oli uskallusta, joka tuotti heille kunniaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi